Inspiraatio

Länna Magazine 2022

Villa Prenker

Länna Magazine 2022

Länna-lehden tämänvuotinen numero keskittyy Villa Prenkeriin, jonka arkkitehti Bruno Mathsson suunnittelu vuonna 1953. Tässä numerossa Mathssonin hyvin säilynyt perinnön solahtaa tasapainoisesti muiden Skandinaavisten ja muun maalaisten ajattomien suunnittelijoiden joukkoon.


TYÖLÄISJUGENDIA JA KAUNISTA TAIDETTA ARKKITEHTIPARISKUNNAN KOTONA

TYÖLÄISJUGENDIA JA KAUNISTA TAIDETTA

ARKKITEHTIPARISKUNNAN KOTONA

Charmikas asunto Birkastanissa on Rakel Östlundin ja Anders Stenholmin koti. Asunto on vuodelta 1908 ja suuri huonekorkeus sekä valoisuus tekevät asunnosta ilmavan tuntuisen. Sisustus rakentuu ajattoman designin ja kauniiden taide-esineiden varaan. Tapaamisessamme he kertovat suhteestaan taiteeseen ja arkkitehtuuriin sekä siitä, miten koristelevat kotinsa lähestyvän joulun kunniaksi.


MAISTUVAA JOULUA TUOKSUVIA HERKKUJA

MAISTUVAA JOULUA

TUOKSUVIA HERKKUJA

Muotoilija ja designer Shalony van Stralendorff tarjoaa mielellään itse tehtyä omenaglögiä ja perinteistä pehmeää piparkakkua, kun talvikylmä hiipii iholle. Shalony on ruotsalaisen designduon BonniBonnen toinen perustaja. Hän on aina rakastanut luontoa, mikä näkyy niin hänen ruoanlaitossaan kuin designissaan.


SKANDINAAVISTA MODERNISMIA AUTENTTISTA DESIGNIA FRAMALTA

SKANDINAAVISTA MODERNISMIA

AUTENTTISTA DESIGNIA FRAMALTA

Frama on kööpenhaminalainen designstudio, joka luo rohkeasti muotoiltuja tuotteita, yksinkertaisella ja tiedostavalla ilmaisullaan. Yhtiön kokoelma korostaa luonnollisten materiaalien autenttisuutta, yksinkertaista geometriaa ja tinkimätöntä käsityön laatua. Estetiikkaa, joka puhuttelee skandinaavista mielenmaisemaa.


Esittely NORLANTILAISTA RUNOUTTA BONNIBONNELTA

Esittely

NORLANTILAISTA RUNOUTTA BONNIBONNELTA

Norlantilainen designstudio BonniBonne syntyi intohimoisesta suhteesta luontoon, gastronomiaan ja arkipäivän estetiikkaan. Designfilosofian taustalla on halu nostaa esiin norlantilaista käsityötä ja antaa perinteisille tavaroille uusi, moderni ilme. Lopputuloksena on tarkoin valittu sarja tuotteita, jotka ovat runollisen kauniita.


KOTINI ON LINNANI SUZANNE SANDSTRÖMIN KOTONA

KOTINI ON LINNANI

SUZANNE SANDSTRÖMIN KOTONA

Suzanne Sandströmin moderni asunto Hammarby Sjöstadissa, Tukholmassa, huokuu ajattomuutta. Kotoisa ja aito tunnelma syntyy ihanasta uuden ja vanhan sekoituksesta. Suzannelle tärkeintä on, että hän pitää ympärillä olevista huonekaluista ja sisutuksen yksityiskohdista. Jos jokin esine tekee iloiseksi, ei ole väliä onko kyseessä uusi, itse ostettu tuote vai peritty vanha huonekalu.


JOUSTAVIA SÄILYTYSRATKAISUJA SÄILYTYSTÄ TARPEIDEN MUKAAN

JOUSTAVIA SÄILYTYSRATKAISUJA

SÄILYTYSTÄ TARPEIDEN MUKAAN

Joustavasti muuttuvat säilytysratkaisut tarjoavat useita etuja. Jokainen koti on uniikki ja siksi myös säilytystarpeet ovat erilaisia. Voit helposti ja yksinkertaisesti rakentaa lisää tai ottaa pois osioita, muuttuvien tarpeiden mukaan. Luo itsellesi täydellisesti sopiva säilytysratkaisu, joka vieläpä sopii sisustustyyliisi.


RUOTSALAISEN KESÄN MAKU LUONNOLLINEN JA TASAPAINOINEN

RUOTSALAISEN KESÄN MAKU

LUONNOLLINEN JA TASAPAINOINEN

Upea kesäillallinen on katettu vanhaan venevajaan, Ålössä Tukholman eteläisessä saaristossa. Meri ja kalliot muodostavat kauniin taustamaiseman ja tarjolla on paikallisia herkkuja. Pyynnöstämme BonniBonnen toinen perustaja, Shalony van Stralendorff on luonut meille yksinkertaisen saaristolaismenun. Kattaus rakentuu maanläheisistä väreistä, jotka tuovat Ruotsin kesän entistä lähemmäs.


FOKUS NICLAS HOFLIN

FOKUS

NICLAS HOFLIN

Pääsimme jututtamaan Niclas Hoflinia, maineikkaan RUBN-valaisinmerkin perustajaa. Niclakselta kuulemme valaistusvinkkejä, sekä ajatuksia valaistuksen merkityksestä ja tulevaisuudesta.


ESITTELY ELEGANSSIA KÄSITYÖNÄ WENDELBOLTA

ESITTELY

ELEGANSSIA KÄSITYÖNÄ WENDELBOLTA

Tanskalainen perheyritys Wendelbo avasi tehtaansa Århusissa vuonna 1955. Kuusi vuosikymmentä ja kolme sukupolvea myöhemmin tästä pienestä huonekaluvalmistajasta on kasvanut kansainvälinen designyritys, jonka tuotteita myydään ympäri maailmaa.


Hitauden harmonia REPORTAASI EMMA OLBERSISTA

Hitauden harmonia

REPORTAASI EMMA OLBERSISTA

Emma Olbers elää kuten opettaa. Tukholman pohjoisessa saaristossa hän remontoi huolellisesti perheensä vapaa-ajan kotia, varusteinaan maalinkaavin ja pellavaöljymaali. Täällä syntyvät myös monet hänen menestyksekkäistä huonekaluideoistaan, esimerkiksi ulkokalustesarja Pino on saanut alkunsa täällä.


Esittely ILMAISUVOIMAA CARL MALMSTENILTA

Esittely

ILMAISUVOIMAA CARL MALMSTENILTA

O.H. Sjögrenin perusti Oskar Herbert Sjögren Tranåsissa vuonna 1902. Se on yksi Ruotsin vanhimmista huonekalujen valmistajista. Nykyäänkin kalusteiden valmistus tapahtuu parhaiden käsityöperinteiden mukaan ja tavoitteena on edelleenkin tuottaa pelkästään korkealuokkaisia kalusteita.


Esittely AITOA DESIGNIA VERKILTÄ

Esittely

AITOA DESIGNIA VERKILTÄ

Unelma kokonaan ruotsalaisesta huonekalutuotannosta ei ole enää pelkkä unelma. Ruotsalainen Verk on osoittanut, että on mahdollista luoda huonekalukokoelma, täysin kotimaisista materiaaleista ja käyttämällä vain paikallista työvoimaa. Mutta tie tähän on ollut pitkä ja mutkainen. Kaikista vasta-argumenteista huolimatta Verkin luova johtaja Simon Anund on tyytyväinen matkaan.


Pino RUOTSALAINEN ULKOKALUSTE

Pino

RUOTSALAINEN ULKOKALUSTE

Stolab oli suunnitellut jo useamman vuoden ajan ulkokalusteiden sarjaa. Selventääkseen ajatustaan ruotsalaisesta ulkokalusteesta kirjoitti Stolabin toimitusjohtaja Martin Johansson manifestin. Kun manifesti oli valmis, oli myös seuraava askel jo valmiiksi mietittynä – Stolab otti yhteyttä Emma Olbersiin ja lopputulos sai nimen Pino.


Ulkokäyttöön BYARUMS BRUKIN RUOTSALAISTA KÄSITYÖTÄ

Ulkokäyttöön

BYARUMS BRUKIN RUOTSALAISTA KÄSITYÖTÄ

Byarums Brukilla ollaan ylpeitä siitä, että valaminen ja käsityötaito ovat pitäneet yrityksen elinvoimaisena näin pitkään. Byarums Brukin karun kauniit ruukut ja kalusteet ovatkin tässä ajassa kuin kotonaan.


Esittely TUKHOLMASTA MALLORCALLE

Esittely

TUKHOLMASTA MALLORCALLE

Dusty Decon perusti pariskunta, joka suhtautuu sekä yrittäjyyteen että kauniisiin asioihin intohimoisesti. Ideana oli myydä pelkästään sellaisia tuotteita, joita he itse rakastavat ja jollaisia he haluaisivat omaan kotiinsa – olipa kyseessä sitten vintage tai uusi tuotanto.


Ruotsalainen klassikko GRYTHYTTAN STÅLMÖBLER

Ruotsalainen klassikko

GRYTHYTTAN STÅLMÖBLER

Grythyttan Stålmöblerin juuret ulottuvat syvälle Bergslagenin tiheisiin metsiin ja ne ovat samalla kertomus tulesta, teräksestä ja ihmisen lujasta tahdosta. Tahto luoda jotain pysyvää ja kehittää huonekaluja, jotka kestävät sukupolvelta toiselle – siinä ainekset Grythyttanin tarinaan.


Luonnonvoimaa ANNA LUONNOLLE TILAA

Luonnonvoimaa

ANNA LUONNOLLE TILAA

Nyt on korkea aika suunnitella ja istuttaa kaikki mitä haluat nähdä kesällä ruukuissa ja kasvimailla. Jo tammi- ja helmikuussa kannattaa kylvää siemenet, joilla on erittäin pitkä kasvuaika. Muutoin maalis- ja huhtikuu ovat kylvökuukausia kaikelle, jonka haluat kasvattaa kesän aikana.


Esittely KARAKTER TARJOAA LÖYTÄMISEN RIEMUA

Esittely

KARAKTER TARJOAA LÖYTÄMISEN RIEMUA

Karakter on tanskalainen designyritys, jonka on perustana ovat löytämisen riemu, rohkeus ja kompromissiton suhtautuminen laatuun. Tuoteportfolioon mahtuu kaikkea moderneista, veistoksellisista töistä aina tunnettujen suunnittelijoiden designklassikoihin. Tunnettujen suunnittelijoiden avulla yritys pyrkii rakentamaan pysyvän perinnön.


Kotona PELLA HEDEBY

Kotona

PELLA HEDEBY

Aurinkoisena alkukesän päivänä pääsimme kyläilemään stylisti ja sisustussuunnittelija Pella Hedebyn kotiin. Tyylikkäästi sisustetulla terassilla Pella kertoo ajatuksiaan siitä, miten ulkotilaa voi sisustaa, mitä on kestävä design ja mitä muuta kuuluu ihanaan kesään.


Esittely NUURAN SKANDINAAVINEN ELEGANSSI

Esittely

NUURAN SKANDINAAVINEN ELEGANSSI

Nuura on tanskalaisen tuotemerkki, jonka ykkössuunnittelijana toimii Sofie Refer. Yhtiö valmistaa elegantteja valaisimia, jotka ovat saaneet inspiraationsa pohjoisen omalaatuisesta luonnonvalosta. Kauniit valaisimet edustavat skandinaavista designperinnettä parhaimmillaan – minimalistisia, hienoista materiaaleista valmistettua valaisimia, joiden muotokieli on riisuttu ja kaunis.


Fokus EMMA OLBERS

Fokus

EMMA OLBERS

Haastattelimme ruotsalaista muotoilijaa Emma Olbersia ja kysyimme mikä hänen suhteensa on suunnittelutyöhön, kestävään designiin ja mikä häntä inspiroi.


KABINETT UUSI KOTIKONTTORI

KABINETT

UUSI KOTIKONTTORI

Kabinett on Alexander Lervikin muotoilema, uudenlainen kotikonttori. Yhteistyössä Adean kanssa lanseerattu huonekalu, joka muuttuu käden käänteessä kaapista kirjoituspöydäksi ja jossa on tilaa kaikille kotikonttorin tarvikkeille.


VALOKEILASSA | FLOS ITALIALAINEN INNOVAATIO

VALOKEILASSA | FLOS

ITALIALAINEN INNOVAATIO

Flosin perustajan sanoin ”Designin ei pidä olla trendikästä. Hyvä design kestää aikaa niin kauan kuin tuote on olemassa”. Näin on myös Flos-tuotemerkin kohdalla, joka sai alkunsa lähes 60 vuotta sitten ja elää ja voi hyvin tänäkin päivänä. Yhteistyö aikamme innovatiivisimpien muotoilijoiden kanssa tuottaa edelleen valaisimia, joissa kaikissa on tulevaisuuden ikonien potentiaalia.


Slow living PELLA HEDEBY

Slow living

PELLA HEDEBY

Syksyn Objekt-lehteä varten kävimme tapaamassa Pella Hedebyä. Södertäljen ulkopuolella sijaitseva Viksberg on paikka, jossa Pellan kaunis koti sijaitsee ja täällä saimme kuulla hänen ajatuksiaan sisustamisesta sekä ympäristöön ja kestävään kehitykseen liittyvistä tulevaisuuden haasteista.


BOUROULLECIN VELJEKSET RANSKALAINEN MENESTYSTARINA

BOUROULLECIN VELJEKSET

RANSKALAINEN MENESTYSTARINA

Ronan Bouroullec syntyi 1971 ja Erwan Bouroullec 1976 pienessä Quimperin kylässä, Bretagnessa, Ranskassa. Nykyään heitä pidetään ranskalaisen teollisen muotoilun huippuina.


Kotona THERESE SENNERHOLT

Kotona

THERESE SENNERHOLT

Therese Sennerholtin kauniissa kodissa Birkastanissa, kohtaavat ajattomat designklassikot, modernit esineet, veistokset ja suuret valokuvaprintit. Hän pitää luonnonläheisestä ja käsin kosketeltavasta tyylistä, värit ovat neutraaleja ja maanläheisiä.


AJATONTA DESIGNIA TYYLIKKÄÄSTI AJASSA MUKANA

AJATONTA DESIGNIA

TYYLIKKÄÄSTI AJASSA MUKANA

Aika on perustavanlaatuinen tekijä elämässämme ja sen avulla on esimerkiksi mahdollista kuvata tapahtumia ymmärrettävästi. Aika voidaan esittää monella tavalla – analogisesti, digitaalisesti tai tekstinä.


Kotona ANNALEENA LEINO

Kotona

ANNALEENA LEINO

Tapasimme stylisti Annaleena Leinon ja kyselimme hänen sisutusajatuksiaan. Annaleena suunnittelee minimalistisia ja orgaanisia miljöitä studiostaan Ekeröstä käsin. Työssään hän yhdistää klassiset, ajattomat huonekalut omaan moderniin muotokieleensä. Näin hän luo upeita miljöitä, joita haluaa nähdä aina vain lisää.


Fokus ANDREAS ENGESVIK

Fokus

ANDREAS ENGESVIK

Andreas Engesvik on yksi tunnetuimmista norjalaisista nykymuotoilijoista, ja hän on nostanut Norjan designmaailman tietoisuuteen, niin kotimaassaan kuin muuallakin. Tapasimme Andreaksen haastattelun merkeissä.


Valikko