NORLANTILAISTA RUNOUTTA BONNIBONNELTA

RAKKAUS NORLANTILAISEEN LUONTOON, INTOHIMO GASTRONOMIAAN JA ARKIPÄIVÄN ESTETIIKKAAN. TÄLTÄ POHJALTA PERUSTETTIIN RUOTSALAINEN BONNIBONNE.

  

  

NORLANTILAISTA AJATONTA KÄSITYÖTÄ

Vuonna 2017 perustivat lapsuudenystävät Emelie Ivarsson ja Shalony van Stralendorff norlantilaisen designstudion BonniBonnen. Luonto, gastronomia ja arkipäivän estetiikka olivat molemmille yhteisiä inspiraation lähteitä, kun studiota lähdettiin perustamaan. Perinteisen käsityön ja modernin muotoilun yhdistelmä kehittyy BonniBonnen käsissä runolliseksi ilmaisuksi. Valikoima on tarkoin suunniteltu ja sen hillitty väriskaala sekä tarkoin valitut luonnonmateriaalit puhuttelevat käyttäjää.

   

   

DESIGNFILOSOFIA

BonniBonnen tavoitteena on nostaa esiin norlantilaisia perinteitä. Ikiaikaiset perinteet ja perinteinen käsityötaito saavat uudenlaisen muodon BonniBonnen käsittelyssä. Ajaton estetiikka kohtaa runollisen ilmaisun, mutta tuotteet muokataan silti arkipäiväisiin tarpeisiin. Siinä resepti, jota maustetaan vielä valitsemalla mielenkiintoisia materiaaleja.

 

Mielenkiintoiset ihmiset ja heidän tekemänsä käsityö nousevat esiin BonniBonnen tuotteissa. Esimerkiksi käsintehdyt syömäpuikot, joita valmistaa visakoivusta hollantilainen puuseppä pajassaan Höga kustenilla. Tai sarja nimeltä The Outline, jonka on suunnitellut japanilainen arkkitehti Fumihito Ohashi ja joka valmistetaan Smålandissa. Tai harsomainen kimono, joka ommellaan käsin Pohjois-Intialaisessa naiskollektiivissa. Kimonon värjäys tehdään ilman kemikaaleja luontoystävällisillä väreillä, Länsi-Norlannissa. Suurin osa tuotannosta tapahtuu paikallisesti, eri puolilla Ruotsia ja tuotannossa käytetään raaka-aineina modalia, pellavaa, jalavaa sekä ainutlaatuista Skandinavian visakoivua. BonniBonnen valikoima on tarkoin harkittu aina materiaalivalintoja myöden. Rakkaus aitoon käsityöhön välittyy jokaisesta tuotteesta tässä tarjoamassa.

     

       

ARKIPÄIVÄN RUNOUTTA

BonniBonnen luova johtaja Shalony van Stralendorff, vietti kesänsä Norlannissa isovanhemmillaan. Siellä hän rakastui norlantilaiseen luontoon ja hänen kiinnostuksensa luonnon raaka-aineisiin sekä ruoanlaittoon heräsi. Kun Shalony ja lapsuudenystävä Emily starttasivat BonniBonnen olivat heitä yhdistävät kiinnostuksen kohteet inspiraationa koko tuotemerkille.

 

Ajattomien tuotteidensa lisäksi BonniBonne järjestää myös metsätapahtumaa Sundsvallin lähistöllä. Designduo on tehnyt tapahtumasta väylän ihmisille päästä metsään ja tutustua kaikkeen syötävään, mitä metsästä löytyy. Samalla inspiroidaan kaikkia kestävän kehityksen mukaiseen elämäntapaan.

 

”Haluamme herättää ihmisten mielenkiinnon luonnon herkkuihin. Jaamme tietoa, joka on kulkenut suvuissamme sukupolvien ajan. Metsäretken jälkeen tarjoamme modernin lounaan, jonka raaka-aineista iso osa on noudettu metsästä.”

 

BonniBonne on myös tuottanut kauniin kirjan, jossa kiinnostuksen kohteet on koottu yksiin kansiin. Shalonyn intohimo tekstuureihin, muotoihin, käsin poimittuun ruokaan ja arkipäivän estetiikkaan löytyy tiivistetysti kirjasta. Kirjasta löytyy muun muassa 14 reseptiä, jotka pohjautuvat luonnosta löytyviin raaka-aineisiin. Kuvamateriaali on myös tuotettu Norlannissa ja paikan ainutlaatuinen valo onkin visuaalisuudessa tärkeässä osassa.

 

Tutustu BonniBonnen kautta aitoon käsityöhön, valikoituihin raaka-aineisiin ja tarkasti mietittyyn valikoimaan täällä. 

Valikko