TUKHOLMASTA MALLORCALLE

DUSTY DECON PERUSTI PARISKUNTA, JOKA SUHTAUTUU SEKÄ YRITTÄJYYTEEN ETTÄ KAUNIISIIN ASIOIHIN INTOHIMOISESTI. IDEANA OLI MYYDÄ PELKÄSTÄÄN SELLAISIA TUOTTEITA, JOITA HE ITSE RAKASTAVAT JA JOLLAISIA HE HALUAISIVAT OMAAN KOTIINSA – OLIPA KYSEESSÄ SITTEN VINTAGE TAI UUSI TUOTANTO.

Dusty Decon perustajat, pariskunta Edin ja Lina Kjellvertz

          

 

Dusty Deco sai alkunsa noin kymmenen vuotta sitten, kun pariskunta Edin ja Lina Kjellvertz huomasivat, että keräilyharrastuksen vuoksi sekä asunto, että varasto olivat täynnä kauniita esineitä. Ajatuksena oli ryhtyä myymään tavaroita, jotta olisi mahdollista ostaa uusia. He päättivät ryhtyä tuumasta toimeen ja perustivat yhden Ruotsin hienoimmista ja erikoisimmista vintageliikkeistä.

 

Tukholman Gärdetissä sijainnut liike kävi pian liian pieneksi ja toinenkaan liike ei riittänyt vastaamaan kysyntään. He löysivät Brahenkadulta vanhan yli 600 m² autotallin, jossa myytiin tarkoin valittuja designklassikoita, uniikin näköisiä huonekaluja sekä nykytaidetta.

 

Ostosmatkat kuljettivat heitä ympäri maailmaa ja he pääsivät tapaamaan mielenkiintoisia ihmisiä. Matka on ollut ainutlaatuinen ja kasvu nopeaa. Motivaatio ja inspiraatio syntyikin paljolti erilaisten ihmisten tapaamisesta, mutta perusajatus oli edelleenkin ostaa vain tuotteita, joita he itse rakastivat ja halusivat saada kotiinsa.

       

 

Mutta matka ei päättynyt vielä tähän. Vuoden 2019 lopussa pariskunta päätti sulkea myymälän ja keskittyä itse suunnittelemaan myytäviä tuotteita: huonekaluja, mattoja, valaisimia ja sisustustarvikkeita. Muutama vuosi sitten pariskunta muutti Espanjaan, Mallorcan saarelle. Nykyisin myös showroom sijaitsee siellä, vanhassa suuressa Mallorquin-asunnossa. Showroomissa esitellään Dusty Decon kokoelmaa, mutta myös taidetta ja vintagehuonekaluja, joita pariskunta ei voi lakata ostamasta.

 

Dusty Decon liiketoiminnan pyörittämisen ohessa, pariskunta myös remontoi vanhaa puusepänverstasta, jonka he ostivat jo muutama vuosi sitten. Paikassa ei ollut sähköjä eikä juoksevaa vettä, mutta potentiaali oli valtava, joten he päättivät käydä urakkaan käsiksi. Upeat ikkunat ja kaunis puutarha tulivat vielä kaupan päälle ja remontin ajaksi perhe on vuokrannut lähistöltä talon. Koko perhe viihtyy Mallorcan saarella, jossa todella nautitaan elämästä.

Kjellvertzin pariskunnan muotoilema Arco Lounge Chair. Jokainen kappale on numeroitu ja ne valmistetaan käsityönä Tranåsissa, O.H. Sjögrenin tehtaalla.

        

 

ENSIMMÄINEN KOKOELMA

Kjellvertzin pariskunnan ensimmäinen kokoelma lanseerattiin vuonna 2020. Kokoelman inspiraationa ovat toimineet tavarat, joihin he ovat vuosien varrella törmänneet. Myös kaikenlaiset muodot ja ilmaisu, jota he pitävät kiinnostavana, näkyy lopputuloksessa.  Klassinen ja moderni suuntaus yhdessä, kolonialismin ajan tyyli sekoitettuna 1960 ja 1970 -lukujen italialaiseen tyyliin. Yhteinen nimittäjä kaikille kokoelman tuotteille on korkea laatu ja ajaton design.

Ensimmäisen kokoelman fokus oli puussa ja V-muodossa. Kun toista kokoelmaa ryhdyttiin suunnittelemaan, oli ajatuksena työskennellä pehmeiden, hieman pyöreämpien muotojen parissa. Ja pariskunnan molemmat osapuolet ovat aina pitäneet kaarista.

 

 

Veistoksellinen Arco Lounge Armchairin inspiraatiota on haettu niin Pariisin ja Barcelonan riemukaarista kuin italialaisesta 80-luvun designista. Jokainen kappale on numeroitu ja ne valmistetaan yhdessä Ruotsin vanhimmista huonekalutehtaista, O.H. Sjögrenillä. Tranåsissa sijaitseva tehdas on aiemmin tuottanut huonekaluja muun muassa Carl Malmstenille ja Svenskt Tennille. Edin ja Lina ovat äärimmäisen iloisia saadessaan tehdä yhteistyötä kokeneen huonekaluvalmistajan kanssa. Oskar Herbert Sjögren perusti yrityksensä jo vuonna 1902 ja firma on siitä lähtien ollut Sjögrenien suvun hallussa. Kaikki tuotanto tapahtuu käsityön parhaita periaatteita noudattaen.

 

 

Tutustu Dusty Decon tarkoin valikoituun valikoimaan tästä. 

Valikko