AUTENTTISTA DESIGNIA FRAMALTA

NIELS STRØYER CHRISTOPHERSEN PERUSTI FRAMAN SAADAKSEEN NÄKYVIIN ITSELLEEN TÄRKEÄT ARVOT – MINIMALISTINEN DESIGN, KORKEALAATUINEN KÄSITYÖ JA AJATTOMUUS. NYKYÄÄN FRAMA TARJOAA LAAJAN VALIKOIMAN TUOTTEITA, JOTKA ON VALMISTETTU RAKKAUDESTA LUONNOLLISIIN MATERIAALEIHIN JA YKSINKERTAISIIN MUOTOIHIN.

Chair 01 on tanskalaisen Framan keittiötuoli, jonka geometrinen muotoilu ilmaisee hienosti yrityksen ideologiaa ja estetiikkaa. Kuvassa lisäksi Bar Chair 01.   

TIEDOSTAVAA MINIMALISMIA

Frama on kööpenhaminalainen designstudio, joka luo rohkeasti muotoiltuja tuotteita, yksinkertaisella ja tiedostavalla ilmaisullaan. Yhtiön kokoelma korostaa luonnollisten materiaalien autenttisuutta, yksinkertaista geometriaa ja tinkimätöntä käsityölaatua. Estetiikkaa, joka puhuttelee skandinaavista mielenmaisemaa. Vuoden 2011 lanseerauksesta lähtien on Frama käyttänyt orgaanista ja yhteistyöhön perustuvaa suunnittelutapaa. Inspiraatio tulee yhtä lailla niin vanhasta kuin uudestakin, niin digitaalisesta tekniikasta kuin klassisesta käsityötaidosta.

Framan valikoima on jännittävä sekoitus – kaikkea aina klassisesta, pienestä AML Stool -pallista minimalistiseen Rivet-sarjaan saakka. Kuvakollaasissa on mukana myös Circle Shade -valaisin ja Triangolo-tuoli.

 

MUODOT HYVÄSSÄ BALANSSISSA

Tämä tanskalainen tuotemerkki tuli jo aikaisessa vaiheessa tunnetuksi ajattomasta designestetiikastaan ja orgaanisesta työskentelytavastaan. Frama työskentelee luonnollisella tavalla, johon ei kuulu tauoton työpöydän ääressä istuminen tai liiallinen pienten yksityiskohtien vatvominen. ”Monet ideoistani ovat tulleet improvisoimalla, kuten ruosteinen metallipenkki talossani. Löysin sen maalta ja kun minulla sattui sinä viikonloppuna olemaan pakettiauto, nappasin sen kyytiin. Näytin sitä ystävälleni ja hän sanoi, että se on pelkkää metalliromua. Mutta minusta se oli veistoksellinen ja kaunis”, kertoo Framan perustaja ja luova johtaja Niels Strøyer Christophersen.

Framan uniikkia muotokieltä ja tyyliä määrittää vahvimmin tasapainoilu uuden ja vanhan välillä, ajattoman klassisuuden ja modernin nykyaikaisen muotoilun välillä. Tuotteet tunnistaakin juuri tästä ehyestä estetiikasta. Framan kokoelma laajenee jatkuvasti erilaisilla yhteistöillä, joihin lukeutuu kaikkea mahdollista huonekaluista valaisimiin ja tekstiileistä tuoksuihin. Uniikkeja tuotteita löytyy lähes kaikista tuotekategorioista.

Niels Strøyer Christophersen, Framan perustaja ja luova johtaja. 

ORGAANISTA DESIGNESTETIIKKAA

Framan filosofiaan kuuluu se, että huonekalujen ja sisustustuotteiden tulee kestää aikaa, sekä designin että laadun osalta. Frama ei halua seurata trendejä eikä muuta kokoelmaansa joka vuosi – riippumatta siitä onko kyseessä muoto, materiaali tai väri. He haluavat tehdä pysyvämpiä tuotteita ja ratkaisuja. He näkevät kauneutta siinä, miten tuotteet vanhenevat ja muuttuvat ajan myötä.

Ensi vilkaisulla voi vaikuttaa siltä, että Framan kokoelma on hieman väritön. Mutta värin ei aina tarvitse olla huomiota herättävä ja raju. Kun katsoo Framan tuotteita avoimin mielin näkee niiden luonnollisen kauneuden ja hillittyjen värien kirjon. Näkyviin nousee luonnollisten materiaalien rauhalliset, taitetut värit. Väriskaala, joka on ajaton ja nykyaikainen, kuin luotu skandinaavista kotia varten.

 

Tutustu Framan autenttiseen designiin ja kestäviin materiaalivalintoihin täällä. 

Framan sunniteleman Perception Form -kirjan on julkaissut New Mags.

PERCEPTION FORM

Framan julkaisemassa kirjassa Perception Form he haluavat herättää aistit ja inspiroida tiedostaviin valintoihin ja elämäntapaan. Perception Form -kirjassa on kuvattuna kokoelma esineitä, ilman mitään kaunisteluja ja määrittelyjä. ”Kirja on intiimi, visuaalinen kutsu katsoa asioita avoimin mielin. Tutkia kaikkea uteliaana kuin lapsi. Antaa mielikuvituksen laukata ja astua sisään tuntemattomaan”, kertoo Niels.

Herätä aistisi ja inspiroidu Perception Form -kirjasta täällä. 

Valikko