RUOTSALAINEN KLASSIKKO

SANOTAAN ETTÄ KESKUSTELUSTA EI KOSKAAN TULE TYLSÄÄ, JOS KESKUSTELEVAT OSAPUOLET ISTUVAT GRYTHYTTANIN A2-TUOLEISSA. NIIDEN LUONNOLLINEN KEINUVA LIIKE SAA SEKÄ MIELEN ETTÄ KEHON RENTOUTUMAAN JA AJATUKSEN KULKEMAAN.

Artur Lindqvistin klassinen tuoli A2, vuodelta 1930

         

 

MIETITTYJÄ ISTUMISRATKAISUJA VUODESTA 1930 LÄHTIEN

Grythyttan Stålmöblerin taustalla on tahto luoda jotain pysyvää. Halu kehittää huonekaluja, jotka kestävät sukupolvelta toiselle. Tämä halu ulottuu pidemmälle kuin vain näihin tuotteisiin. Se on halua huolehtia yrityksestä ja ympäristöstä. Se on halua tehdä kaikki asiat huolellisesti ja luoda arvoa, joka säilyy.

Grythyttan Stålmöblerin juuret ulottuvat syvälle Bergslagenin tiheisiin metsiin ja ne ovat samalla kertomus tulesta, teräksestä ja ihmisen lujasta tahdosta. Alusta lähtien toimintaa ovat värittäneet uudenlainen ajattelu, käsityötaito ja ammattiylpeys. Jo vuonna 1895 perustettu paja tuotti aluksi muun muassa hevosenkenkiä, kirveitä ja silitysrautoja. Ensimmäinen tuoli valmistui 1930-luvulla.

Bryggeriserien on kaunista käsityötä

   

NIIN HYVÄÄ PUUTA

Puulaaduissa on eroja. Kaikki Grythyttanin tuotteissa käytettävä puu on korkeinta mahdollista laatua. Näin tuotteet vanhenevat oikealla tavalla ja jopa kaunistuvat ajan kuluessa ja käytön seurauksena. Jos vielä hoidat huonekaluja oikealla tavalla, saat nauttia puun loistosta monta vuotta siitä huolimatta, että ne seisovat ulkona.

Grythyttan Stålmöblerin tuotteissa materiaalin alkuperä kerrotaan selkeästi, olipa kyseessä sitten tiikki, mänty tai eteläamerikkalainen tammi. Niinpä tuotteissa on ympäristömerkinnät ja sertifikaatit, mikä tarkoittaa täydellistä jäljitettävyyttä raaka-aineista lopputuotteeseen asti.

 

HIGH TECH

Arkkitehti ja muotoilija Nisse Strinning piirsi futuristisen Stol High Tech -tuolin vuonna 1984. Nyt vuosikymmeniä myöhemmin tuntuu tämä tuoli edelleen modernilta ja muotokieleltään rohkealta. Tuoli ja sen teräksinen runko on saatavilla lämpösinkittynä tai pulverilakattuna ja se sopii yhtä hyvin sisälle kuin ulos. Samassa sarjassa on nykyään saatavilla myös pöytä, useana erilaisena vaihtoehtona. Kompaktilaminaatista valmistettu pöytälevy on todella kestävä ja pysyy kunnossa kovissakin koetuksissa.

Nisse Strinningin suunnittelema, kestävä High Tech -tuoli vuodelta 1984

     

 

AITOA RUOTSALAISTA KÄSITYÖTÄ

Yhä nykyäänkin kaikki huonekalut valmistetaan tehtaassa Grythyttanissa. Tällä tavalla kokeneet käsityöläiset vievät perinteitä eteenpäin. Jousiterästä taivutetaan ja hitsataan. Puuosat tarkastetaan, käsitellään ja asennetaan. Yrityksen historia näkyy kaikessa toiminnassa ja nämä tuotteet vievät tarinaa eteenpäin. Grythyttan on toiminnallaan täydellinen vastakohta kertakäyttökulttuurille.

Grythyttan Stålmöblerin johdossa ovat jo neljännen polven Lindqvistit, jotka omalta osaltaan vievät eteenpäin rikasta ruotsalaista kulttuurihistoriaa. Ajaton design, kompromissiton mukavuus ja laatu, joka kestää sukupolvelta toiselle – nämä asiat ovat edelleen Grythyttanin fokuksessa.

 

 

Tutustu Grythyttan Stålmöblerin koko valikoimaan ja heidän tapaansa huolehtia sekä käsityöperinteistä että ympäristöstä.

Valikko