KABINETT | UUSI KOTIKONTTORI

KABINETT ON UUSI ERGONOMINEN JA ESTEETTISESTI MIELLYTTÄVÄ KOTIKONTTORI, JOKA LUO UUDEN TAVAN TYÖSKENNELLÄ. ADEA SMARTWORK ON LUONUT YHDESSÄ ALEXANDER LERVIKIN KANSSA HUONEKALUN, JOKA MUUTTUU KÄDEN KÄÄNTEESSÄ KAAPISTA KIRJOITUSPÖYDÄKSI JA JOSSA ON TILAA KAIKILLE KOTIKONTTORIN TARVIKKEILLE.

    

 

ADEA SMARTWORKIN ALOITUS

Etätyö on luonnollisista syistä tullut vuosi vuodelta suositummaksi. Jo ennen covid-pandemian alkua se oli nousussa oleva trendi. Aiheesta keskustelu kahvitauolla Adeassa syyskuussa 2019 johti myöhemmin tähän yhteistyöhön. Koska markkinoilla ei juurikaan ollut huonekaluja, jotka täyttäisivät toimistotyön ergonomiset vaatimukset ja olisivat samaan aikaan designiltaan kotiympäristöön sopivia, päätettiin asialle tehdä jotain.

 

Tästä sai alkunsa uusi liiketoiminta ja Adea Smartwork oli syntynyt. Tavoitteena on parantaa ihmisten arkipäivää huonekaluilla, jotka sopivat yhtä hyvin niin työhön kuin työnjälkeiseen rentoutumiseen. Kuten nimikin kertoo, pyrkii Adea Smartwork parantamaan työympäristöä kotona, mutta tuotteet sopivat mihin tahansa etätyötilaan.

 

Alexander Lervik on ruotsalainen muotoilija ja yrittäjä, jonka briiffi oli luoda juuri tällainen huonekalu. Se mitä Lervik muotoili, on täysin uudentyyppinen huonekalu, sellainen jonka voi sijoittaa keskelle huonetta niin että se sulautuu luonnollisella tavalla osaksi huonetta.

 

”Kotona työskentely ei ole mikään väliaikaisratkaisu ja siksi etätyöhön sopivat huonekalutkaan eivät voi olla sitä. Niiden tulee sulautua kodin muihin huonekaluihin niin, että voit istua vaikka keskellä olohuonetta työskentelemässä.”

– Alexander Lervik

 

 

KABINETT

Ensi vilkaisulla Kabinett voi näyttää tavalliselta kaapilta tai penkiltä, mutta se mikä ei näy ulospäin on Kabinettin sisäänrakennetut toiminnot. Niiden avulla Kabinett muuntuu nopeasti kokonaan toisenlaiseksi huonekaluksi. Kirjoituspöytä, joka näyttää enemmän senkiltä, on helppo sijoittaa mihin tahansa kohtaan huonetta. Seinää vasten sijoitettuna se toimii senkkinä, mutta sitä voi käyttää myös huoneenjakajana. Sen voi sijoittaa myös ikkunan eteen penkiksi. Varsinainen innovaatio on toiminnallisuudessa, nousevassa ja laskevassa työpöydässä, joka on erittäin ergonominen. Ja kaikki tämä on mahdollista huonekalulla, joka ei näytä kirjoituspöydältä. Kabinettista löytyy kolme erilaista versiota ja siihen on mahdollista hankkia lisävalintana sarjaan kuuluva säilytyshuonekalu.

  

Kabinett Basicissa on nouseva ja laskeva työtaso ja suljettuna huonekalu näyttää senkiltä. Kabinett Laptop -versiossa on nousevan työtason lisäksi kannellinen säilytystila kannettavalle tietokoneelle. Kabinett Laptopin säilytystilan kannessa on lisäksi tilaa myös tietokoneen johdoille ja muille tarvikkeille. Kabinett Screenliftissä on edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi myös tilaa isollekin näytölle, jonka voi erillisellä tasolla nostaa ja laskea työpöydän kanssa samalle tasolle. Kolme erilaista mallia mahdollistaa huonekalun käytön hyvinkin erilaisille ihmiselle. Voit valita erilaisen työskentelyratkaisun riippuen siitä millainen tietokoneen käyttäjä olet. Kolmen työpöytäratkaisun lisäksi voit valita lisäosana säilytyskaapin, joko ovilla tai ilman. Materiaalina on joko tammivaneri tai saarnivaneri.

          

 

MUOTOILIJA ALEXANDER LERVIK

Alexander Lervik on ruotsalainen muotoilija, joka on työskennellyt tuotemuotoilun parissa jo 20 vuoden ajan. Hänen töitään värittää huumori ja kekseliäisyys ja kaikki on tehty suurella intensiteetillä sekä intohimolla. Yksi syy menestyksen takana on Alexanderin kyky olla asettamatta rajoja itselleen ja taito sanoa ”kyllä” aina kun sopivan jännittävä yhteistyökumppani tulee vastaan. Hän on tehnyt yhteistyötä sellaisten tuotemerkkien kanssa kuin Adea, Design House Stockholm, Skargaarden ja muotimerkki Fifth Ave Shoe Repair. Yhteistyömuodot ovat vaihdelleet teollisesta muotoilusta ja huonekalusuunnittelusta aina lasi- ja valoinstallaatioihin, joissa mukana on 3D-teknologiaa ja erilaisia innovaatioita. Eräs tunnetuimmista töistä on varmasti sohva ja nojatuoli Mr Jones, jotka Lervik suunnitteli yhteistyössä Adean kanssa vuonna 2016.

 

”Jään harvoin kiinni yksityiskohtiin, enkä laita fokustani pelkästään estetiikkaan. Halu luoda tuote uudesta näkökulmasta ja innovaatiosta käsin on minua eteenpäin vievä voima. Se on minulle muotoilijana sekä etu, mutta toisinaan ehkä myös haitta.”

  

Uudenlainen konseptuaalinen ajattelu, uudet keksinnöt ja odottamattomat yhteistyöt ovat asioita, jotka toistuvat Alexander Lervikin 20-vuotisella uralla. Yksi Ruotsin menestyneimpiä muotoilijoita, jonka halu innovoida on vertaansa vailla. Ei pelkkää kaunista muotoilua vaan aina jotain hieman enemmän.

 

Lue lisää Alexander Lervikistä ja tutustu tuotteisiin. 

Valikko