KARAKTER TARJOAA LÖYTÄMISEN RIEMUA

TANSKALAINEN KARAKTER ON ERIKOISTUNUT KOMPROMISSITTOMIIN JA KUNNIANHIMOISIIN TUOTTEISIIN, JOITA SUUNNITTELEVAT TUNNETUT MUOTOILIJAT JA AIKAMME PARHAAT SUUNNITTELIJAT.

Karakterin tuoteportfolio

       

 

TANSKALAISTA LUONNETTA

Karakter on tanskalainen designyritys, jonka on perustana ovat löytämisen riemu, rohkeus ja kompromissiton suhtautuminen laatuun. Skandinaaviseen designperinteeseen pohjaava näkökulma, jossa on mukana aimo annos kansainvälisyyttä. Portfoliosta löytyy huonekaluja, valaisimia ja taide-esineitä, jotka ovat rehellisiä, ilmaisuvoimaisia ja välillä myös leikkisiä.

 

Karakter on jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Heidän valikoimastaan löytyy tuotteita niin designhistorian suurimmilta nimiltä, kuin myös sellaisilta suunnittelijoilta, joiden nimet löytyvät tulevaisuuden designkirjoista. Kaikki suunnittelijat, joita Karakter käyttää ovat valikoituneet ideoiden ja luovuutensa ansiosta. Kaikki suunnittelijoita myös yhdistää tekemisen korkea laatu ja kompromissiton suhtautuminen omaan työskentelyyn. Kaikki tämä kiteytyy Karakterin tuotemerkissä ja kaikki nämä ominaisuudet näkyvät heidän tuotteissaan.

 

    

   

MUOTOILIJAT TUOTTEIDEN TAKANA

Pyrkimys rakentaa aikaa kestävää perintöä on vienyt Karakterin yhteistyöhön sellaisten nykysuunnittelijoiden kanssa kuten Aldo Bakker ja PlueerSmitt. Samaan aikaan valikoimassa on myös töitä vanhoilta mestareilta kuten Bodil Kjær, Achille ja Pier Giacomo Castiglioni, Paul McCobb, Joe Colombo sekä Angelo Mangiarotti. Jokaisella tuotteella on oma ainutlaatuinen muotokielensä ja ne sopivat moneen paikkaan niin moderneissa kodeissa kuin julkisissa tiloissakin, kaikkialla maailmassa.

     

 

BODIL KJÆR

Tanskalainen arkkitehti, muotoilija, tutkija ja professori Bodil Kjær (s. 1932) on toiminut tienraivaajana kaikille naisille design-alalla. Kjær on erikoistunut sisustusratkaisuihin ja kaupunkisuunnitteluun. Hänen kansainvälisesti tunnetuin työnsä on 1960-luvulla suunniteltu konttorihuonekalujen sarja, jonka osia voi joustavasti yhdistellä toisiinsa. Karakter tuokin nyt tuosta sarjasta markkinoille ikonisen Office Desk -kirjoituspöydän. Office Desk oli luomisensa aikaan 1959 täysin ainutlaatuinen, minimalistinen ja puhdaslinjainen pöytä. Office Deskiä on kutsuttu “Maailman kauneimmaksi kirjoituspöydäksi” ja se on esiintynyt muun muassa kolmessa Bond-filmissä.

 

Bodil Kjærin uusi tuleminen viime vuosina on vähintäänkin ansaittu. Hänen ikoniset työnsä ovat elegantteja ja ajattomia, eivätkä ole menettäneet charmiaan kuluneiden 60 vuoden aikana. Nykyään Kjær asuu Jyllannin itärannikolla, Tanskassa. Siellä hän jatkaa opetustyötään, tutkimustaan ja osallistuu Århusin arkkitehtoniseen kehitykseen.

Aldo Bakker

        

 

ALDO BAKKER

Hollantilainen taiteilija Aldo Bakker (s. 1971) ryhtyi jo aikaisin urallaan tuottamaan töitä, joissa hänen ainutlaatuinen materiaalien, värien ja muotojen käyttönsä pääsi oikeuksiinsa. Hänen töitään on julkaistu ja esitelty näyttävästi ympäri maailmaa ja Aldolla on pysyvää yhteistyötä joidenkin tarkoin valittujen tuotemerkkien kanssa. Samanaikaisesti hän myös kehittää henkilökohtaista kokoelmaansa monien eri käsityömestareiden ja galleristien kanssa ympäri maailmaa.

 

Bakkerin Karakterille suunnitelemat tuotteet ovat taiteellisesti vahvoja, kuten Coffee Table ja Console Table. Sohvapöytä Coffee Table on valmistettu yhdestä ainoasta ohuesta metallilevystä, joka on taivutettu ja muotoiltu kauniiksi, itseään tukevaksi rakenteeksi. Veistoksellisessa Console Tablessa on puolestaan sivusuunnassa säädettävät jalat ja niiden mittasuhteet tekevät teoksesta leikkisän sekä moneen tilaan sopivan.

Castiglionin veljekset

          

 

ACHILLE CASTIGLIONI JA PIER GIACOMO CASTIGLIONI

1940-luvulla Castiglionin veljestrio perusti designfirman Milanoon. Tämä veljesten välinen yhteistyö tuotti joitakin aikamme parhaimpia, innovatiivisia ja elegantteja designtuotteita. Castiglionin veljekset keskittyivät lähinnä kaupunkisuunnitteluun, arkkitehtuuriin ja designiin. He kaikki olivat kiinnostuneita niin tekniikasta kuin taiteestakin ja tekivät rohkeita kokeiluja muotoilun, tekniikan kuin materiaalienkin suhteen.

 

Nuorin veljeksistä, Achille Castiglioni (1918–2002), oli innokas uudelleen suunnittelemaan ja uudelleen konseptoimaan jo olemassa olevaa. Usein hän käytti yksinkertaisia ja tavallisia materiaaleja ja pyrki käyttämään niin pienen määrän materiaalia kuin mahdollista. Näin tuotteiden muotoilu oli mahdollisimman vaikuttavan näköistä. Hänen suunnittelussaan yhdistyvät yksinkertaisuus, ironia sekä ilo ja niistä paistaa läpi hänen innokkuutensa kokeilla uusia materiaaleja ja valmistusprosesseja. Uransa aikana Achille Castiglioni teki yhteistyötä useiden designereiden kanssa, kuten Giancarlo Pozzin kanssa. Yhdessä he loivat apupöydät Trio ja Comodo, vuonna 1991.

 

”Olen aina halunnut tehdä päinvastoin. Ei siksi että haluaisin olla anarkisti, vaan siksi että uskon hyvän designin rakentuvat vastakohdille.” – Achille Castiglioni

 

Pier Giacomo Castiglioni (1913–1968) on keskimmäinen Castiglionin kolmesta veljeksestä. Pier ja nuorempi veli Achilles olivat trion varsinaiset luojat ja he suunnittelivat useita teoksia yhdessä. Töissä tekninen innovaatio yhdistyy usein tyylilliseen minimalismiin. Tuloksena yhteistyöstä saatiin funktionaalisia, käytännöllisiä ja esteettisesti tyylikkäitä tuotteita, kuten Rampa ja Libreria Pensile jotka kuuluvat Karakterin valikoimaan. Monet näistä yhteistöistä ovat nykypäivän moderneja klassikoita ja edelleen lisensoituina tuotannossa. New Yorkin Museum of Modern Artin pysyvästä kokoelmasta löytyy useita veljesten teoksia.

 

Castiglionin veljesten vaikutus on ollut todella suuri nuoremman italialaisen designer-sukupolven parissa. Heidän töissään heijastuva eleganssi on aina muodissa. Täältä näet muita Achille Castiglionin muotoilemia tuotteita. 

Valikko