RUOTSALAISEN KESÄN MAKU

SHALONY VAN STRALENDORFF, YKSI NORLANTILAISEN TUOTEMERKIN BONNIBONNEN PERUSTAJISTA, TARJOAA IHANAN KESÄILLALLISEN ÅLÖSSA, TUKHOLMAN SAARISTOSSA. HÄNEN RAKKAUTENSA RUOTSALAISEEN LUONTOON NÄKYY NIIN MAITTAVASSA RUOASSA KUIN KAUNIISSA KATTAUKSESSAKIN. 

 

Valokuvaaja | Erik Lefvander     Creative Director | Therese Sennerholt Stylisti | Shalony van Stralendorff

  

  

LUONNOLLISTA JA TASAPAINOISTA

Kauniissa vanhassa venevajassa Ålön saarella, Tukholman eteläisessä saaristossa, on katettuna upea kesäillallinen. Meri ja kalliot muodostavat kauniin taustamaiseman ja tarjolla on paikallisia herkkuja sekä itse tehty drinkki.

Pyynnöstämme norlantilaisen BonniBonnen toinen perustaja, Shalony van Stralendorff on luonut meille yksinkertaisen saaristolaismenun, joka rakentuu pitkälti luonnosta poimituista aineksista. Ruoka on tarkoin valittua ja menu huolellisesti mietitty.

Kattaus rakentuu maanläheisistä väreistä ja luonnollisista materiaaleista, jotka tuovat Ruotsin kesän ja sen perinteet entistä lähemmäksi.

 

  

KESÄMENU

Pikkupurtavaa

Tuomella maustettu kesädrinkki

Oliiveja

Sardiineja

Marconamanteleita

Ostereita

 

Pääruoka

Suolayrttiä

Voissa paistettua parsaa

Endiivisalaatti merisuolalla ja oliiviöljyllä

Savustettua kalaa

Uusia perunoita ja tilliä

Rieskaa

Hapankermaa

 

Jälkiruoka

Oreopohjainen juustokakku, päällystetty kauden marjoilla (karhunvatukka, kypsymätön mansikka)

 

­—

 

Tässä resepti viilentävään alkoholittomaan drinkkiin ja jälkiruokaan, jossa kesäiset marjat maistuvat. Olemme koonneet tähän myös kattauksessa käytetyt tuotteet, jotta löydät ne helposti ja voit käyttää niitä apuna oman persoonallisen kattauksen suunnittelussa.

   

   

RESEPTI

Alkoholiton kesädrinkki

• 8 cl sitruunamehua

• 8 cl sitruunalla maustettua kombuchaa

• 4 cl siirappia, jossa tuomenkukkia

• soodaa

• munanvalkuaista

• jäitä

 

1. Sekoita sitruunamehu, kombucha, siirappi ja munanvalkuainen shakerissa.

2. Ravista kunnes munanvalkuainen vaahtoutuu.

3. Lisää jäät ja ravista vielä.

4. Kaada laseihin ja täytä lasit soodalla. Koristele tuomenkukilla.

 

Tuomenkukkasiirappi

Kiehauta 1 dl sokeria ja 2 dl vettä. Sammuta keittolevy ja lisää keitokseen muutama tuomenoksa, joissa on kukkia. Anna vetäytyä ja jäähtyä. Siivilöi ja säilytä jääkaapissa.

 

  

   

Oreopohjainen juustokakku

• 400 g Philadelphia Original

• 4 rkl vettä

• 200 g valkoista suklaata

• 1 pkt Oreo-keksejä (n.  154 g)

• 5 munanvalkuaista

• 50 g voita

 

1. Sulata voi.

2. Riko Oreo-keksit (mielellään monitoimikoneella) ja sekoita mukaan sulatettu voi. Sekoita kunnes massa on tasainen.

3. Vuoraa kakkumuotti (n. 22 cm) leivinpaperilla ja kaada massa muottiin ja painele reunoja myöten.

4. Vispaa Philadelphia sileäksi lisäämällä siihen hieman vettä.

5. Sulata suklaa pitämällä sitä kuumassa vesihauteessa 30 sekuntia kerrallaan. Anna jäähtyä.

6. Lisää sulatettu suklaa Philadelphiaan sekoittamalla. Sekoita muutaman minuutin ajan, kunnes vaahto on kuohkeaa ja kermaista.

7. Vispaa munanvalkuaisia kovaa erillisessä kulhossa. Kaada munanvalkuaiset Philadelphia-tahnan sekaan ja sen jälkeen kakkuvuokaan. Jäädytä vähintään 2–3 tuntia.

8. Ota juustokakku huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla, kesäisillä marjoilla.

  

  

— 

 

    

    

SHALONY VAN STRALENDORFF

Muotoilija ja designer Shalony van Stralendorff on ruotsalaisen designstudio BonniBonnen toinen perustaja. Hän muutti Ruotsiin 12-vuotiaana Hollannista. Hänen aito rakkautensa luontoon on aina ollut olemassa, kun taas suhde skandinaaviseen kulttuuriperimään sekä design-kiinnostus ovat tulleet mukaan myöhemmin. Yhdessä lapsuudenystävä Emelie Ivarssonin kanssa hän haluaa viedä tätä kulttuuriperimää pidemmälle ja tekee siitä omaa, modernia tulkintaa tuotemerkkinsä BonniBonnen kanssa.

  

Lue lisää BonniBonnesta ja heidän intohimoisesta suhteestaan muotoiluun, gastronomiaan, käsityöhön ja luontoon täältä. 

KÄSINPOIMITTUA

Shalony van Stralendorffin suhde ruotsalaiseen luontoon on rakastava ja kunnioittava. Se näkyy selvästi hänen designissaan mutta myös kesämenussa, jonka hän suunnitteli ja tarjoili upeasti katettuna.

Täällä voit tutustua tuotteisiin, joita Shalony käytti kattauksessaan, vanhassa venevajassa Ålössä, Tukholman saaristossa.

 

Valikko