LUONNONVOIMAA

ANNA LUONNONVOIMIEN KUKOISTAA. NYT ON AIKA PÄÄTTÄÄ MITÄ KASVEJA HALUAT NÄHDÄ KESÄLLÄ PUUTARHASSA, TERASSILLA TAI PARVEKKEELLA.

       

 

ANNA LUONNOLLE TILAA

Nyt on korkea aika suunnitella ja istuttaa kaikki mitä haluat nähdä kesällä ruukuissa ja kasvimailla. Jo tammi- ja helmikuussa kannattaa kylvää siemenet, joilla on erittäin pitkä kasvuaika. Muutoin maalis- ja huhtikuu ovat kylvökuukausia kaikelle, jota haluat kasvattaa kesän aikana.

 

Kylvä siemenet pieniin muoviruukkuihin, kananmunakennoihin tai muuhun sopivaan paikkaan ja käytä mielellään kylvömultaa. Sijoita ruukut käytännölliseen minikasvihuoneeseen, se on yksinkertaisin tapa säilyttää kosteus ja lämpö. Tanskalaisen Skagerakin simppeli ja pieni Spira Green House on tiikistä valmistettu kasvihuone, joka sopii niin ulko- kuin sisäkäyttöön. Design House Stockholmin kaunis Greenhouse-kasvihuone on valmistettu lakatusta saarnista ja sopii parhaiten sisäkäyttöön, koristamaan mitä tahansa huonetta. Molemmat näistä minikasvihuoneista on varustettu metallisella alustalla.

 

Kun kasvit alkavat kasvamaan ja niihin ilmestyvät ensimmäiset lehdet on aika siirtää ne suurempiin ruukkuihin. Käytä tässä vaiheessa lannoitettua multaa, esimerkiksi kukkamultaa antamaan kasveilla kasvuvoimaa. Laita yhteen ruukkuun yksi kasvi, paitsi jos kyse on hajakylvöstä. Siinä tapauksessa laita aina muutama kasvi samaan ruukkuun.

 

Kun hallan vaara on ohi, on aika siirtää kasvit ulos. Sitten voit vain antaa luonnon toimia ja nauttia lopputuloksesta. Muista täydentää viheraluetta pienellä lintujen kylpyaltaalla niin saat vieraaksesi sekä pölyttäjiä että pikkulintuja.

 

Tutustu puutarha- ja kasvivalikoimaamme täällä. 

Valikko