SKANDINAAVISTA ELEGANSSIA

NUORI TANSKALAISMERKKI NUURA VALMISTAA VALAISIMIA, JOISSA AJATON MUOTOILU YHDISTYY MODERNIIN TEKNOLOGIAAN. LOPPUTULOKSENA SYNTYY ELEGANTTEJA JA OMALAATUISIA VALAISIMIA, JOTKA TÄYTTÄVÄT KOTISI LÄMMÖLLÄ.

Nuuran elegantit valaisimet täydentävät ympärillä olevaa sisustusta, viemättä kuitenkaan liikaa tilaa

     

   

SKANDINAAVISTA ELEGANSSIA

Tanskalainen Nuura perustettiin vuonna 2017, perustajinaan Sofie Refer, Nadia Lassen ja Peter Østerberg. Yhdessä tämä trio luo valaisimia, jotka heijastelevat skandinaavisen designperinteen parhaita puolia – minimalistisia, hienoista materiaaleista valmistettua valaisimia, joiden muotokieli on riisuttu ja kaunis. Nuura tarkoittaa valoa ja kunniaa. Tavoitteena onkin ollut luoda estetiikkaa, joka kuvastaa pohjoista valoa, heijastelee iloa ja luontomme rikkautta.

 

Kattokruunusta alkunsa saanut design on Nuuran tuotteiden lähtökohta. Designillaan he pyrkivät rikastamaan ja täydentämään niin koteja kuin julkisiakin tiloja. Valikoimassa on muun muassa riippuvalaisimia suupuhalletusta lasista, suuria kattokruunuja ja tyylikkäitä cluster-lamppuja. Moneen eri makuun sopivia ja toisiaan täydentäviä vaihtoehtoja.

Kollaasikuvassa mukana lattiavalaisin Blossi, pöytälamppu Miira sekä muotoilija Sofie Refer

      

    

SOFIE REFER

Tanskalainen Sofie Refer syntyi vuonna 1974 ja on nykyään kansainvälisesti tunnustettu muotoilija. Hän opiskeli tuotesuunnittelua The Danish Design Schoolissa ja valmistui vuonna 2003.

Hänen muotoilunsa perustuu skandinaaviseen designperinteeseen. Perinteeseen, jossa luonnon kunnioittaminen ja yksinkertaisuuden kauneus ovat keskiössä. Hänen töissään näkyy luonnosta tuleva inspiraatio, esimerkiksi kukkakimput, sadepisarat ja vuodenajat vaikuttavat designiin. Näissä valaisimissa omalaatuisuus yhdistyy skandinaaviseen yksinkertaisuuteen.

Hyvänä esimerkkinä tästä on kattokruunu Apiales, joka muistuttaa katosta riippuvaa kukkaa. Rypäsmäisesti roikkuvat valonlähteet luovat kauniin ja harmonisen valon. Lamput on valmistettu suupuhalletusta lasista ja käsityönä viimeistellyt metalliset yksityiskohdat täydentävät kokonaisuutta. Apiales-valaisinta löytyy useina eri versioina, kahdessa eri koossa.

Blossi on sarja minimalistisia valaisimia: pöytä- ja lattialamppuja sekä seinä- ja kattolamppuja. Puhdas ja riisuttu muotokieli vaikuttaa siihen, että lamput sulautuvat ympäristöönsä mutta eivät kuitenkaan katoa siihen. Lamput on valmistettu suupuhalletusta lasista ja käsityönä viimeistellyt metalliset yksityiskohdat täydentävät kokonaisuutta. Blossi -valaisinta löytyy useina eri versioina, kahdessa eri koossa.

 

Sofie Refer on useaan kertaan palkittu muotoilustaan. Palkintoja, joita hän on saanut ovat esimerkiksi The German Design Awards vuonna 2019 ”Excellent Product Design” -kategoriassa, Elle Decoration Collection vuonna 2009 ”The World’s Best Design” -kategoriassa ja Wallpaper Design Award vuonna 2006 ”Best Light” -kategoriassa. Hän on myös tehnyt projekteja Abu Dhabin Four Seasons -hotellissa, Hong Kongin The Ritz Carlton -hotellissa ja Shiseidon pääkonttorissa Tokiossa.

 

 

Lue lisää ja tutustu tarkemmin Sofian muotoilemiin tuotteisiin tästä. 

Valikko