REPORTAASI | ANNALEENA LEINO

TAPASIMME STYLISTI ANNALEENA LEINON JA KYSELIMME HÄNEN SISUTUSAJATUKSIAAN. ANNALEENA SUUNNITTELEE MINIMALISTISIA JA ORGAANISIA MILJÖITÄ STUDIOSTAAN EKERÖSTÄ KÄSIN. TYÖSSÄÄN HÄN YHDISTÄÄ KLASSISET, AJATTOMAT HUONEKALUT OMAAN MODERNIIN MUOTOKIELEENSÄ. NÄIN HÄN LUO UPEITA MILJÖITÄ, JOITA HALUAA NÄHDÄ AINA VAIN LISÄÄ.

    

      

Annaleena on sisustanut Länna Möblerille olohuoneen, jossa luonnonvalo luo kauniin tunnelman. Valoisat orgaaniset sävyt toimivat hyvänä kontrastina sohvapöydän tummuudelle. Myös valaisinten yksityiskohdat luovat tilaan dynamiikkaa. Tekstiileillä on myös iso rooli, sekä niiden erilaisilla tekstuureilla. Sohva on samettia, viltti bukleekangasta, nojatuoli canvasta ja matto käsin punottu.

SISUSTAJAN TEHTÄVÄ

Uuden tai olemassa olevan kodin sisustaminen on mielestäni aina hauskaa mutta myös haastavaa. Sisustajana minulle on tärkeintä viedä prosessia eteenpäin yhdessä asiakkaan kanssa. Silloin sisustus syntyy helposti ja sujuvasti yhteistyössä.

Minun työni sisustajana alkaa heti kun pääsen näkemään talon tai asunnon, joka pitää sisustaa. Näen heti mitä huoneeseen tarvitaan tai mitä sieltä pitää ottaa pois. Yritän löytää paikan sielun, sen mikä on jo olemassa mutta ei ehkä kovin näkyvänä. Asunnon kuuluu olla harmoninen paikka, elämän keskipiste, jossa voi rentoutua ja olla oma itsensä. Sisustajan apua kannattaa käyttää monenlaisissa tilanteissa, myös uudisrakennuksissa ja remonteissa. Näin voi säästää paljon aikaa, vaivaa ja rahaa. Minulle on tärkeää tarjota aina kokonaisratkaisuja, sellaisia joissa laatu ja tyylikkyys luovat ajattoman ja pysyvän tunnelman.

Kaikilla huoneilla on oma tehtävänsä. Usein kodin suurin huone on olohuone, joka toimii samalla perheen kokoontumispaikkana. Olohuoneitakin on monenlaisia: joskus paikka on hieno salonki toisinaan taas paikka, jossa koko perhe kokoontuu sosialisoimaan, viihtymään tai vaikkapa opiskelemaan. Moderneissa kodeissa olohuone sijaitsee yleensä keittiön tai ruokailutilan välittömässä läheisyydessä. Silloin on tärkeää luoda kokonaisuus, jossa kaikki huoneet edustavat samaa kokonaisuutta. Olohuoneeseen pitää luoda myös sosiaalinen tila, kokoontumispaikka, johon sijoitetaan sohvat, nojatuolit sekä olohuoneeseen sopivia sisustustuotteita. Viimeisenä silauksena valitaan valaisimet ja lisätään pieniä yksityiskohtia, jotka luovat kotoisan tunnelman.

 

2018 TRENDIT

Vuoden tärkein trendi on hyvin ilmeinen. Sisustamme enenevässä määrin pitkäjänteisesti ja ajatuksella. Valitsemme laadun määrän sijasta ja panostamme kestävyyteen. Tämä luonnollisesti vaikuttaa ostopäätöksiimme. Vuoden trendivärit noudattelevat tätä samaa linjaa ja ovat pehmeitä ja pelkistettyjä, sellaisia joihin ei kyllästy nopeasti. Panostamalla sisustustarvikkeisiin ja vaihtamalla pieniä yksityiskohtia voi luoda kokonaan uuden sisustustyylin. Aksenttiväreinä toimivat vihreä, punainen ja keltainen. Harmaa on ollut trendiväri jo pitkään ja se pitää pintansa tänäkin vuonna. Usean vuoden tauon jälkeen myös tumma puu tekee paluuta trendikkäiden värien joukkoon.

 

 

ANNALEENA LEINO

Annaleenalla on usean vuoden kokemus sisustussuunnittelijana, muotoilijana ja sisustajana niin yksityisten kotien kuin julkisten tilojen parista. Annaleena työskentelee Residence-lehden stylistina. Vuosien saatossa hän on työskennellyt myös Massproductionsin väri- ja tekstiilikonsulttina sekä konseptisuunnittelijana. Annaleena suuntautui sisustamiseen ja stailaukseen opiskellessaan Beckmans Designhögskolassa. Nykyään Annaleena asuu ja vaikuttaa Ekerössä, Tukholman länsipuolella.

Valikko