VALOKEILASSA | FLOS

FLOSIN FILOSOFIAN MUKAAN VALO ON PALJON ENEMMÄN KUIN PERUSTARVE. SE ON AINUTLAATUINEN MAHDOLLISUUS ILMAISTA IDEOITA JA TUTKIA TUNTEITA. SEN AVULLA VOIMME YMMÄRTÄÄ LÄHTÖKOHTIAMME JA LUODA VALOISAMPAA TULEVAISUUTTA.

           

 

ITALIALAINEN INNOVAATIO

Flos on italialainen yritys, jonka perustivat vuonna 1962 veljekset Achille ja Pier Giacomo Castiglioni. Tänäkin päivänä Flos tuottaa ajattomia valaisimia ja teollista muotoilua. Jo samana vuonna kun firma perustettiin, tuotettiin jo monta valaisinta, joita nykyään pidetään designklassikoina ja jotka ovat yhä tuotannossa.

Tuotemerkille tyypillistä ovat designin tarkasti mietityt ratkaisut ja uutta luova tekniikka, josta monet ovat kiinnostuneita. Tuotteiden design on sekä yksinkertaista että eksklusiivista.

Tämä innovatiivinen tuotemerkki on tullut tunnetuksi myös kyvystään löytää aina uusia lahjakkuuksia designmaailmasta. Flos tekee yhteistyötä usean tunnetun muotoilijan kanssa ja luo edelleen uudenlaisia, funktionaalisia ja hyvin suunniteltuja valaisimia.

          

 

LOISTAVAT DESIGNIKONIT

Flosin perustamisen yhteydessä Castiglionin veljekset suunnittelivat rajoja rikkovan Arco-lattiavalaisimen. Ideana oli suunnitella valaisin, jonka asentaminen ei olisi monimutkaista ja josta tulisi riittävästi valoa. Näin yksinkertaisista lähtökohdista syntyi eräs aikamme designikoneista. Carraran marmorista tehty painava jalka toimii eleganttina vastapainona käännettävälle, ohuen metallivarren päässä olevalle lampulle. Arco on kuin installaatio ja ottaa huoneessa tilan haltuun.

Achille ja Pier Giacomo Castiglioni muotoilivat uransa aikana useita valaisimia, jotka luetaan nykyään italialaisen teollisen muotoilun suurimpiin klassikoihin. Gatto, Snoopy ja Taccia ovat kaikki tästä hyviä esimerkkejä.

Yksi kaikkein suosituimpia Flosin valaisimia on upea kattokruunu 2097, jonka muotoili Gino Sarfatti. Sen nykyaikainen muotokieli on tehnyt siitä äärimmäisen suositun ja onkin vaikea kuvitella, että se muotoiltiin jo vuonna 1958.

        

 

PALKITTUA VALAISTUSTA

Menestys on välitöntä ja jo vuonna 1968 Flos avaa ensimmäisen liikkeensä Milanossa. Vuonna 1971 suunnittelevat Achille Castiglioni ja Pio Manzú valaisimen nimeltä Parentesi. Tässä vallankumouksellisessa valaisimessa lamppua voi liikutella pystysuunnassa lattiasta kattoon ulottuvaa metallivaijeria pitkin. Tämä valaisin saa myös vuonna 1979 italialaisen Compasso d’Oro -designpalkinnon. Aikaa myöden he voittavat monta muutakin designalan tunnustusta ja nämä silmää miellyttävät valaisimet ovat tänäkin päivänä esillä tärkeimmissä näyttelyissä ja designmuseoissa ympäri maailmaa.

 

Huomionarvoista on, että Flosin design tuntuu aina oikeanlaiselta, riippumatta siitä mitä vuosikymmentä elämme. Monet näistä valaisimista on suunniteltu jo 1960-luvulla ja edelleenkin Flos jatkaa käyttäjäystävällisten ja upeiden valaisinten suunnittelua. Nyt tekijöinä on maailman tunnetuimpia designereita, kuten Bouroullecin veljekset, Jasper Morrison, Marcel Wanders, Michael Anastassiades, Patricia Urquiola ja Tobia Scarpa.

 

– 

 

Lue lisää muotoilijoista, jotka ovat Flosin menestyksen ja useiden designklassikoiden takana.

 

Achille Castiglioni

Edward Barber & Jay Osgerby

Jasper Morrison

Michael Anastassiades

Patricia Urquiola

Ronan & Erwan Bouroullec

FLOSIN VAHVA MUOTOKIELI

Flosin fantastinen menestystarina käynnistyi jo lähes 60 vuotta sitten. Yhteistyö aikamme parhaiden, uutta luovien muotoilijoiden kanssa on uudistanut Flosin vahvaa muotokieltä. Myös Flosin nykytuotannosta löytyy paljon potentiaalia tulevaisuuden ikoneiksi.

Valikoituja tuotteita Flosin upeasta valikoimasta

Valikko