Afteroom

Suunnittelija

Afteroom

 

Ruotsalainen suunnittelutoimisto Afteroom koostuu taiwanilaisesta pariskunnasta Hung-Ming Chen ja Chen-Yen Wei. He suunnittelevat tilaan, mutta myös aikaan – tuotteet on luotu kestämään pitkään ja vanhenemaan kauniisti.

Merkkipaalut

  • 2011 Pariskunta perusti suunnittelutoimisto Afteroomin.
  • 2014 Residence Stora Formpris -palkinto parhaasta huonekalusta.
  • 2014 Vuoden nouseva tähti -palkinto, Elle Decoration.

 

Ylhäältä alas:
1. Afteroom Lounge Chair lanseerattiin keväällä 2015. Saatavana kahtena eri mallina.
2. Henkari Afteroom Coat Hanger huokuu yksinkertaisuutta ja modernismin rationaalista ajattelua. Saatavana valkoisena ja mustana.
3. Afteroom Chairissa on selkeitä vaikutteita Bauhaus-aikakauden funktionaalisuudesta. Kaksikko on poistanut kaiken turhan, hionut muotoa ja minimoinut materiaalinkulutuksen.

Merkkipaalut

  • 2011 Pariskunta perusti suunnittelutoimisto Afteroomin.
  • 2014 Residence Stora Formpris -palkinto parhaasta huonekalusta.
  • 2014 Vuoden nouseva tähti -palkinto, Elle Decoration.

Pariskunta tapasi Taiwanissa, jossa he työskentelivät samalla alueella, Hung-Ming Chen matkapuhelinsuunnittelijana ja Chen-Yen Wei muotiteollisuudessa. Mutta Hung-Ming Chen oli surullinen suunnitellessaan tuotteita, jotka vanhenivat kuuden kuukauden jälkeen. 

 

Hung-Ming Chen haki ja pääsi Konstfackiin Tukholmaan, ja pariskunta muutti Ruotsiin. Siitä alkoi uusi urapolku, ja he perustivat yhdessä design-yrityksen, vaikka se ei ollutkaan varsinaisesti tarkoitus – se vain tapahtui. Hung-Ming Chen edustaa kovaa teollisuutta, Chen-Yen Wei tuo mukaan pehmeyttä ja lämpöä. Filosofiana on yksinkertaisuus ja rehellisyys, ja heitä kiehtovat jännittävät muodot, mittasuhteet, materiaalit ja kulttuurit. He ovat myös inspiroituneet skandinaavisesta muotoilusta, ja suosikkisuunnittelijoiden joukossa ovat Björn Dahlström ja Matti Klenell.

 

Alusta asti ajatuksena oli, että he suunnittelisivat ja valmistaisivat tuotteensa itse, mutta tanskalainen tuotemerkki Menu osoitti varhain kiinnostusta heidän tuotteitaan kohtaan. Nyt he mielellään keskittyvät suunnitteluun hallinnon sijaan. Menu valmistaa nykyään yksin heidän tuotteitaan, mutta muut markkinoiden toimijat ovat alkaneet osoittaa kiinnostusta heidän designiaan kohtaan. 

 

Afteroom on voittanut useita palkintoja suunnittelustaan, kuten Afteroom Chair No. 1:n saama Residence Stora Formpris för Bästa Möbel 2014. Talvella 2014/15 Elle Decoration valitsi heidät myös Vuoden nousevaksi tähdeksi.

 

Muun muassa Tukholman huonekalumessuilla 2015 esitelty Afteroom Lounge Chair on saanut inspiraationsa kahdesta klassikosta – Michael Thonetin Thonet-tuolista ja Børge Mogensenin "espanjalaisesta tuolista".

Valikko