Andreas Engesvik

Suunnittelija

Andreas Engesvik

 

Andreas Engesvik on yksi Norjan johtavista nykysuunnittelijoista. Viimeisten 15 vuoden ajan hän on ollut mukana määrittelemässä uutta norjalaista muotoilua ja tuonut sen kartalle - kansallisesti ja kansainvälisesti. Hänen lähestymistapansa mukaan muotoilussa on kyse ammatillisesta itsekurista, ei massoille suunnatusta tuotannosta.

Merkkipaalut

 

Ylhäältä alaspäin:

1. Fogia varten suunniteltu Tiki-sohva ja -jalusta.

2. Silent, käsintehty maljakko Muutolta, suupuhalletusta lasista.

3. FontanaArten herkkä ja leikkisä Blom-valaisin.

Merkkipaalut

Andreas Engesvik on suorittanut taidehistorian kandidaatin tutkinnon Bergenin yliopistossa Norjassa. Hän on opiskellut muotoilua myös National College of Art and Designissa, josta hän valmistui vuonna 2000 muotoilun maisteriksi. Samana vuonna hän perusti yrityksen Norway Says.

 

Muutamaa vuotta myöhemmin, vuonna 2009, Andreas päätti mennä pidemmälle ja perusti studion Andreas Engesvik, Oslo. Hänen studionsa työskentelee muotoilun eri aloilla - huonekaluista ja posliinista teolliseen muotoiluun useille kansainvälisille asiakkaille, kuten Fogia, FontanaArte, Iittala, Ire Möbel ja Muuto.

 

Hän on voittanut lukuisia palkintoja suunnittelustaan, ja vuonna 2012 hän oli vierailevana professorina Konstfackissa Tukholmassa.

Valikko