Charlotte Perriand

Suunnittelija

Charlotte Perriand

Charlotte Perriand syntyi Pariisissa vuonna 1903 ja oli merkittävä ranskalainen arkkitehti ja suunnittelija. Vuonna 1927 Le Corbusier huomasi hänen kykynsä, ja tämä johti pitkään yhteistyöhön, jonka aikana he loivat yhdessä Pierre Jeanneret'n kanssa joitakin aikamme suurimmista klassikoista. 

Merkkipaalut

1903, syntymävuosi
1927, aloittaa yhteistyön Le Corbusierin ja Pierre Jeanneret'n kanssa.
1928, suunnittelijatrio luo LC4 Chaise Longue -mallin.
1930, LC1 Uam -nojatuoli lanseerataan

Merkkipaalut

1903, syntymävuosi
1927, aloittaa yhteistyön Le Corbusierin ja Pierre Jeanneret'n kanssa.
1928, suunnittelijatrio luo LC4 Chaise Longue -mallin.
1930, LC1 Uam -nojatuoli lanseerataan

Charlotte Perriand syntyi Pariisissa vuonna 1903, ja hän oli merkittävä ranskalainen arkkitehti ja suunnittelija, joka opiskeli Ecole de L'Union Centrale des Arts Décoratifsissa. 24-vuotiaana Charlotte suunnitteli Salon d'Automne -messuille Bar Under the Roof -installaation, sisäänrakennetun kromatun baarin ja siihen kuuluvat tuolit.

 

Installaatio oli sensaatio ja johti siihen, että Le Corbusier löysi hänet. Yhdessä he aloittivat yhteistyön Le Corbusierin serkun Pierre Jeanneret'n kanssa, joka kesti yli vuosikymmenen. He työskentelivät yhdessä, suuressa suunnittelustudiossa osoitteessa 35, rue de Sèvres Pariisissa.

Suunnittelukolmikko loi muun muassa klassikot LC1, LC2 ja LC7, joita italialainen Cassina-yhtiö valmistaa nykyään. Perriand loi myös omia mestariteoksiaan, kuten Tokyo Outdoor -tuoli ja 520 Accordo -sohvapöytä. Huonekalujen lisäksi Perriand suunnitteli myös valaistusta ja valaisimia, joita valmistaa muun muassa Nemo.

 

Nykyään Charlotte Perriandia pidetään yhtenä kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimmista modernistisista suunnittelijoista. Sodanjälkeisenä aikana Perriand omistautui pääasiassa arkkitehtuurille, mutta hänen huonekalusuunnitteluaan pidetään tänä päivänä yhtä ajankohtaisena kuin 80 vuotta sitten. Hän oli itsenäinen yksilö, joka raivasi tietä naisille miesvaltaisilla aloilla, kuten muotoilussa, sisustussuunnittelussa ja arkkitehtuurissa.

Valikko