Emma Olbers

Suunnittelija

Emma Olbers

 

Huonekalusuunnittelija Emma Olbers varttui maatilalla Göteborgin ulkopuolella. Nykyään hän työskentelee ja asuu  Tukholmassa ja suhtautuu intohimoisesti ruotsalaiseen muotoiluun ja kestävään suunnitteluun.

Merkkipaalut

  • 1994 Aloitti kolmivuotisen opiskelun Beckmans Formissa
  • 2010 Aloitti yhteistyön IRE Möbelin kanssa
  • 2012 Osallistui Stockholm Woodiin huonekalumessuilla
  • 2013 Emman huonekalut Tre Sekelille lanseerataan

 

Ylhäältä alas:
1. Sohvan luonnos vuodelta 2013.
2. Emma Olbersin Rejoin-sohva Irelle on saanut sekä pohjoismaisen ympäristömerkin että Möbelfakta-merkin.
3. Greta-pinnasohva Tre Sekelille lanseerattiin vuonna 2013.

Merkkipaalut

  • 1994 Aloitti kolmivuotisen opiskelun Beckmans Formissa
  • 2010 Aloitti yhteistyön IRE Möbelin kanssa
  • 2012 Osallistui Stockholm Woodiin huonekalumessuilla
  • 2013 Emman huonekalut Tre Sekelille lanseerataan

Emma Olbers syntyi vuonna 1972 Göteborgissa, mutta muutti 20-vuotiaana Tukholmaan aloittaakseen Nyckelviksskolanin, vuoden mittaisen käsityökoulutuksen. Siellä Emma huomasi, kuinka hauskaa oli suunnitella tuotteita.

 

Välittömästi Nyckelviksskolanin jälkeen Emma aloitti muotoilulinjalla Beckmans Designskolassa vuonna 1994. Beckmanin-aika päättyi näyttelyyn, jossa Emma Olbers esitteli lattialaattoja, diaprojektoripöydän ja lasisarjan, joista hän sai Svensk Formin Årets Embryo -palkinnon. Heti kesän jälkeen hän sai työpaikan Ikean suunnitteluosastolta. Älmhultissa vietetyn vuoden jälkeen hän työskenteli Thomas Erikssonin arkkitehtitoimistossa Tukholmassa, ennen kuin perusti oman.

 

Vuonna 2009 Emma Olbers opiskeli The Sustainable Fashion Academyssa kestävämmän ja ympäristöystävällisemmän tuotannon luomista. Emma on intohimoinen aiheen suhteen ja pitää sitä erittäin tärkeänä ja kiinnostavana alueena. Hän yrittää jatkuvasti soveltaa ja sisällyttää kestävän kehityksen ajatusta päivittäiseen työhönsä ja valitsee materiaaleja ja pintakäsittelyjä, jotka kuluvat kauniisti ja ovat ympäristöystävällisiä. Hän pohtii myös, kuinka tuote pitäisi pystyä kierrättämään niin, että esimerkiksi metalli ja muovi voidaan erottaa toisistaan. IRE:lle suunniteltu Rejoin-sohva on hyvä esimerkki ympäristötyöstä – se on saanut sekä pohjoismaisen ympäristömerkin että Möbelfakta-merkin. 

 

Emma Olbers osallistuu mielellään koko tuotantoketjuun ja viihtyy tehtaalla. Tällä hetkellä hän työskentelee pääasiassa Asplundille, Ire Möbelille ja Tre Sekelille, joilla kaikilla on tuotantoa Ruotsissa. Kahdessa jälkimmäisessä yrityksessä hän on toiminut myös taiteellisena neuvonantajana. Hän on osallistunut koko prosessiin sisältäen tuotteiden, valikoiman ja tuotemerkkien kehittämisen.

 

Emma haluaa jatkossakin jatkaa ympäristöajattelun kehittämistä työssä muotoa ja käytännöllisyyttä uhraamatta. Hän uskoo, että toinen rikastuttaa toista; että oikea materiaalivalinta ja harkittu tuotanto johtavat lopulta houkuttelevampaan tuotteeseen. 

Valikko