Jacques Adnet

Suunnittelija

Jacques Adnet

(1900–1984)

Jacques Adnet oli ranskalainen arkkitehti ja huonekalusuunnittelija. Adnet oli jo 25-vuotiaana yksi lupaavimpia nuoria suunnittelijoita sekä Salon d'Automnessa että Les Expositions des Arts Decoratifsissa.

Merkkipaalut

  • Vuonna 1950 Adnet aloitti yhteistyön ranskalaisen muotitalo Hèrmesin kanssa, jossa hän kehitti kokoelman nahkapäällysteisiä huonekaluja ja sisustusesineitä.

 

Ylhäältä alas:
1. Yksityiskohta vanhemmasta Adnet Mirrorista Hermèsille.
2. Jacques Adnetin suunnittelema tyypillinen senkki.
3. Yksi Adnetin monista valaisimista, tässä modernistinen kattokruunu 1930-luvulta kromia ja lasia.

Merkkipaalut

  • Vuonna 1950 Adnet aloitti yhteistyön ranskalaisen muotitalo Hèrmesin kanssa, jossa hän kehitti kokoelman nahkapäällysteisiä huonekaluja ja sisustusesineitä.

Jacques Adnet syntyi 20. huhtikuuta 1900. Hänet tunnetaan parhaiten art deco -designistaan, ja hän oli ranskalaisen modernismin ikoni. Art deco on eklektinen taiteilija- ja designtyyli, joka sai alkunsa Pariisissa 1920-luvulla ja kukoisti kansainvälisesti 1930-luvulla aina toiseen maailmansotaan asti.

 

Jacques Adnet on kuuluisa avantgardistisesta designistaan, ja hän oli yksi ensimmäisistä suunnittelijoista, joka integroi metallin ja lasin huonekalujen koristeissa ja rakenteessa. Hänen tyylinsä symboloi ylellisyyttä ja tyylikkyytä.

 

Erityisesti 1920- ja 1930-luvuilla hän suunnitteli huomattavan määrän sisustuksia, valaisimia ja huonekaluja. Valmistuttuaan vuonna 1928 hän perusti kaksoisveljensä Jean Adnetin kanssa Compagnie des Arts Français -yrityksen.

 

Vuonna 1950 Adnet solmi yhteistyösopimuksen ranskalaisen muotitalo Hermèsin kanssa, jossa hän kehitti kokoelman nahkapäällysteisiä huonekaluja ja sisustusesineitä. Hän suunnitteli muun muassa "Adnet Mirrorin", pyöreän nahkapeilin messinkisoljilla. Erottuvien nahkaisten ja messinkisten yksityiskohtien lisäksi peilistä tekee uniikin se, että peiliä kannatteleva remmi on suorassa suhteessa peilin kokoon.

 

Kalusteiden ja peilien suunnittelun lisäksi hän suunnitteli asuntoja ja toimistoja useille asiakkaille, muun muassa Ranskan presidentille.

 

Vuosina 1957-1970 hän johti École Nationale Supérieure des Arts Décoratifsia.

 

Jacques Adnet kuoli 24. lokakuuta 1984.

Valikko