Jaime Hayón

Suunnittelija

Jaime Hayón

 

Jaime Hayón on espanjalaissyntyinen taiteilija ja suunnittelija, joka on saanut vaikutteita rullalautailukulttuurista ja graffititaiteesta, jotka näkyvät selvästi hänen yksityiskohtaisessa ja ekstrovertissa suunnittelussaan. 

Merkkipaalut

  • Fritz Hansenin Ro-nojatuoli voitti Elle Decoration Design Award 2014 -palkinnon Vuoden istuin -kategoriassa. Tämä on kolmas kerta, kun Jaime Hayón saa tämän arvostetun kansainvälisen palkinnon.

 

Ylhäältä alas:
1. Luonnos Ro-nojatuolista, joka lanseerattiin vuonna 2013 Fritz Hansenille.
2. Favn-sohva, tanskalainen sana syleilylle, Fritz Hansenille.
3. Jaime Hayónin keraaminen sivupöytä upeilla kuvioilla ja metallikultauksella italialaiselle Bosalle, 2014.

Merkkipaalut

  • Fritz Hansenin Ro-nojatuoli voitti Elle Decoration Design Award 2014 -palkinnon Vuoden istuin -kategoriassa. Tämä on kolmas kerta, kun Jaime Hayón saa tämän arvostetun kansainvälisen palkinnon.

Jaime Hayón syntyi vuonna 1974 Madridissa, Espanjassa, missä hän myös opiskeli. Hän on  eturintamassa uusien tekijöiden aallossa, joka hämärtää rajoja taiteen, designin ja sisustussuunnittelun välillä ja tuo uudelleen keskiöön esineiden kaunista ja monimutkaista muotoilua modernin muotoilukulttuurin puitteissa. 

 

Jaime Hayónilla on täysin ainutlaatuinen tyyli, joka esiteltiin ensimmäisen kerran "Mediterranean Digital Baroque" -näyttelyssä Lontoon David Gill Galleryssä. Siitä lähtien hänen töitään on ollut esillä monissa näyttelyissä ja installaatioissa suurissa gallerioissa ja museoissa ympäri maailmaa. 

 

Jaime Hayónin huoli käsityötaidon säilyttämisestä ja hänen tapansa haastaa suunnittelu on saanut hänet kehittämään kuuluisia teoksia muun muassa Baccaratille, Fritz Hansenille, Groningenin museolle, Bisazzalle, Bosalle, La Terraza del Casinolle, Lladrólle, Magisille, Established & Sonsille ja Fabergelle. Hänen suurin haasteensa on löytää haasteita ja uusia näkökulmia. 

 

Jaime asuu ja työskentelee tällä hetkellä Lontoossa, mutta hänellä on myös toimistot Barcelonassa ja Trevisossa (Italia). 

 

Jaime Hayón on voittanut useita tärkeitä kansainvälisiä palkintoja, mukaan lukien – Elle Deco International Award 2006, Elle Deco Saksa "Parhaalle kansainväliselle suunnittelijalle" 2008, "Paras suunnittelija" Elle Deco Japani 2008, Maison Objet "Vuoden suunnittelija" 2010. Vuonna 2008 Jaime oli Belgian Biennale Interieurin kunniavieras, nuorin koskaan palkinnon saanut.

 

Jaime Hayón on suunnitellut Fritz Hansenille useita huonekaluja, mukaan lukien Favn-sohvan. Favnilla – tanskalainen sana syleilylle – on kutsuva orgaaninen muoto ja mukava retro-ilme. Tyylikäs, mutta samalla yksinkertainen Ro-nojatuoli tarjoaa kaivattua taukoa arjen kiireisestä vauhdista. Nimi Ro valittiin, koska se vangitsee ja heijastaa tuolin upean konseptin vain kahdella kirjaimella. Viimeisin projekti yhdessä Fritz Hansenin kanssa on Analog-pöytä. Pöytä ei ole neliömäinen, soikea tai pyöreä – sillä on oma orgaaninen muotonsa. 

 

Jamie Hayónin &Traditionille suunnittelemassa Catch-tuolissa on kutsuva ulkonäkö ja kaartuvat linjat. Catch huokuu mukavuutta, mutta samalla tuoli itsessään on silmiinpistävä luomus.

Valikko