Jonas Lindvall

Suunnittelija

Jonas Lindvall

 

Jonas Lindvall on yksi Ruotsin merkittävimmistä nykyarkkitehdeistä ja huonekalusuunnittelijoista. Huonekalusuunnittelijana hän on tehnyt useita palkittuja huonekaluja, ja hänelle on myönnetty titteli "huomisen huonekalujen suunnittelija".

Merkkipaalut

1963, syntymävuosi
1993, valmistui HDK:sta, Göteborgista.
1994, perusti oman toimiston Lindvall A & D:n.
2001, “Årets möbel” -palkinto Oak-tuolista.
2011, lanseeraa Miss Holly -tuolin yhteistyössä ruotsalaisen Stolabin kanssa.

 

Ylhäältä alaspäin:
1. Suunnitelma Erstan kirkon sisustusta varten.
2. Villa N1, suunniteltu vuonna 2014.
3. Miss Holly -tuoli Stolabilta.

Merkkipaalut

1963, syntymävuosi
1993, valmistui HDK:sta, Göteborgista.
1994, perusti oman toimiston Lindvall A & D:n.
2001, “Årets möbel” -palkinto Oak-tuolista.
2011, lanseeraa Miss Holly -tuolin yhteistyössä ruotsalaisen Stolabin kanssa.

Viimeisten 15 vuoden aikana Jonas Lindvall on ollut yksi Ruotsin tunnetuimmista ja tunnustetuimmista arkkitehdeistä ja huonekalusuunnittelijoista. Hän kouluttautui sisustussuunnittelijaksi Göteborgissa ja opiskeli huonekalusuunnittelua Lontoossa sekä arkkitehtuuria Kööpenhaminassa. Opintojensa jälkeen hän palasi kotikaupunkiinsa Malmöön, jossa hän avasi oman toimiston, Lindvall A & D:n. Siitä lähtien hänen toimeksiantonsa ovat olleet moninaisia ja vaihtelevia.

 

Arkkitehtina Lindvall on luonut kaikkea huviloista ja asunnoista hotellien, ravintoloiden ja kauppojen sisätiloihin. Viime vuosina hän on myös luonut sisustuksia kirkkoihin ja tehnyt yhteistyötä Ballingslövin kanssa uusien kylpyhuone- ja keittiökonseptien parissa. Suunnittelijana Lindvallin portfolio on yhtä monipuolinen, ja hänen projektinsa vaihtelevat huonekaluista ja valaistuksesta keittiöihin ja kylpyhuoneisiin.

 

Lindvallin tunnusomaisia piirteitä ovat muun muassa hänen ajaton suunnittelunsa ja suuri yksityiskohtien huomioiminen. Hän on huolellinen materiaalivalinnoissaan ja työskentelee mieluiten massiivipuun parissa, jolloin muoto ja materiaali korostavat toisiaan.

 

"Elän siinä uskossa, että jos elämme jonkinlaisen resonanssilain alla. Ympäristö, huoneet, huonekalut ja tavarat - kaikki vaikuttaa meihin. Näytelmässä, joka on meidän elämämme, lavastuksen pitäisi luoda tunnelmia ja latauksia, joiden pitäisi vastata sitä, miltä haluamme tuntea - mutta myös vaikuttaa siihen, miltä meistä tuntuu." - Jonas Lindvall

 

Perinteisen käsityötaidon edustajana Jonas Lindvall luo uusia klassikoita, jotka heijastavat nykyaikaisuuden henkeä, samalla kun huonekalut säilyttävät syvän kunnioituksen menneisyyden tekniikoita kohtaan. Tämä teema läpäisee kaikki Lindvallin projektit, ja se juontaa juurensa Lindvallin suuresta uteliaisuudesta ja intohimosta historiaa kohtaan.

Valikko