Mette Schelde

Suunnittelija

Mette Schelde

 

Mette Schelde on tanskalainen suunnittelija ja arkkitehti. Hänen designinsa ovat kokeellisia ja niissä on käsitteellinen lähestymistapa muotoon ja toimintaan. Hänen suunnittelunsa liikkuvat arkkitehtuurin, tilan ja esineiden välimaastossa - usein varustettuna ainutlaatuisella runollisella ilmaisulla ja muotokielellä.

Merkkipaalut

1985, syntymävuosi
2010, FSC Design Award
2012, käynnistää oman studionsa
2012, Great Idea Award
2013, Upcoming Award

 

Huomiota herättävä Planet Lamp -valaisin, joka on suunniteltu Please Wait to be Seated -merkille.

Merkkipaalut

1985, syntymävuosi
2010, FSC Design Award
2012, käynnistää oman studionsa
2012, Great Idea Award
2013, Upcoming Award

Mette Schelde valmistui vuonna 2013 School of Architecturesta, Aarhusista Tanskasta. Edellisenä vuonna 2012 hän perusti oman studionsa, Mette Schelde Studion. Sittemmin hän on saanut useita palkintoja ja ehdokkuuksia työstään.

 

Mette Schelde haastaa materiaalit kiinnittämällä huomiota niiden takana olevaan käsityötaitoon ja ajatukseen, ja hänen luomuksensa heijastavat ainutlaatuista runollista ilmaisua ja muotokieltä. Hän on pitänyt näytteillä erilaisia prototyyppejä ja uniikkeja teoksia - osa on mennyt tuotantoon, osa on olemassa vain prototyyppeinä.

 

Mette Schelde tekee tällä hetkellä yhteistyötä useiden tunnettujen tanskalaisten muotoiluyritysten kanssa, kuten Bang & Olufsen, Skagerak ja Please Wait to be Seated.

 

Mette Schelde on saanut työstään useita palkintoja, kuten FSC Design Award 2010, Great Idea Award 2012 ja Upcoming Award 2013.

Valikko