Michael Anastassiades

Suunnittelija

Michael Anastassiades

 

Taiteilija ja suunnittelija Michael Anastassiades syntyi Kyproksella ja opiskeli Imperial Collegessa ja Royal College of Artissa Lontoossa. 

Merkkipaalut

  • 1988–1991 Insinöörikoulutus Imperial Collegessa, Lontoossa
  • 1991–1993 Teollinen muotoilu Royal College of Artissa, Lontoossa
  • 1994 Perusti designstudion Lontooseen
  • 2006 Toimeksiantona kynttelikkö Aghia Sophia Cathedraliin Lontooseen

 

Ylhäältä alas:
1. Kaunis FLOSille tehty IC Lights -valaisin, jonka valopallo näyttää kelluvan vapaasti.
2. String Light FLOSille, inspiraatio sähköjohtojen runollisesta kauneudesta.
3. Täydellinen tasapaino ja harmonia vuoden 2015 teoksissa – Copycat-pöytävalaisin FLOSille.

Merkkipaalut

  • 1988–1991 Insinöörikoulutus Imperial Collegessa, Lontoossa
  • 1991–1993 Teollinen muotoilu Royal College of Artissa, Lontoossa
  • 1994 Perusti designstudion Lontooseen
  • 2006 Toimeksiantona kynttelikkö Aghia Sophia Cathedraliin Lontooseen

Vuonna 1994 hän perusti designstudion Lontooseen ja on sittemmin suunnitellut lähes kaikkea sisustuksen kentässä – valaisimia, peilejä ja detaljeja teollisen muotoilun, kuvanveiston ja taiteen ja käsityön rajamailla. Hänen työnsä pyrkii provosoimaan ja luomaan dialogia, osallistumista ja yhteistyötä. Tyyli huokuu harhaanjohtavaa yksinkertaisuutta, mutta jokainen yksityiskohta, jokainen teos on huolellisesti suunniteltu ja kertoo hänen insinöörin ja teollisen muotoilun koulutuksestaan.

 

Michael Anastassiades on tunnetuin juuri upeista valaistustuotteistaan. Kiiltävät pinnat yhdistyvät yksinkertaisiin geometrisiin muotoihin, kuten putkiin ja palloihin, ja luovat selkeän arkkitehtonisen ilmeen. Hän valitsee usein heijastavia materiaaleja, kuten peililasia, kromia ja kiillotettua pronssia, jotka saavat esineet kellumaan itsenäisesti ja vuorovaikuttamaan ympäröivän tilan kanssa.

 

Siitä lähtien, kun Anastassiades teki yhteistyötä arkkitehtitoimisto Studio Mumbain kanssa vuonna 2006, hän on työskennellyt joidenkin maailman johtavien arkkitehtien, kuten David Chipperfieldin ja John Pawsonin, kanssa. Hänen valaisimiaan voi nähdä hotelleissa, ravintoloissa ja kaupoissa ympäri maailmaa – mukaan lukien Grand Hotel Stockholm, Soho House New York ja Sergio Rossin liikkeet.

 

Valikoima Michael Anastassiadesin teoksia on nykyään nähtävillä joidenkin maailman johtavien museoiden pysyvissä näyttelyissä – MoMA Museum of Modern Artissa New Yorkissa, FRAC Centerissä Orléansissa Ranskassa ja Victoria & Albert Museumissa Lontoossa.

 

Michael Anastassiades avasi äskettäin oman myymälänsä Lontoossa, näyttelytilan, jossa hän voi esitellä ja lanseerata uusia tuotteita ja mallistoja. Myymälä tarjoaa asiakkaille ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä sekä uusia ideoita että olemassa olevia tuotteita sekä teollisessa ympäristössä että kodikkaammassa interiörissä.

 

Tällä hetkellä hän tekee yhteistyötä useiden johtavien valmistajien kanssa, kuten FLOS, Lobmeyr ja Svenskt Tenn.

Valikko