Monica Förster

Suunnittelija

Monica Förster

 

Monica Förster on ruotsalainen huonekalu- ja teollinen muotoilija, joka on syntynyt vuonna 1966 ja kasvanut Pohjois-Ruotsin Doroteassa. Hänen suunnittelunsa on modernia ja saa inspiraationsa luonnosta, saamelaisista käsityötaidoista, aasialaisesta ruokakulttuurista ja muodin loistokkaasta maailmasta. Osa hänen töistään kuuluu kansainvälisesti tunnetuimpiin nykymuotoilu esineisiin, ja hänen tuotteensa ovat usein epäsovinnaisia.

Merkkipaalut

Merkkipaalut

Monica Förster syntyi ja kasvoi Ruotsin Lapissa, jossa hän kiinnostui muotoilusta jo varhain. Hänen ensimmäinen tuotteensa oli lamppu, jonka hän teki kotona keittiössään ja joka käynnisti hänen uransa. Valaisin sai nimekseen Silikon, ja sitä valmistetaan edelleen.

 

Monica Förster on opiskellut Beckmans College of Designissa ja Konstfackissa Tukholmassa. Jotkut hänen teoksistaan kuuluvat kansainvälisesti tunnetuimpiin nykymuotoilun esineisiin, ja hänen tuotteensa ovat usein epäsovinnaisia. Hänen tuottavuutensa ja ennakkoluulottomuutensa näkyvät monissa hänen tuotteissaan, samoin kuin hänen halunsa löytää uusia tekniikoita ja materiaaleja.

 

Vuodesta 2015 Monica on työskennellyt luovana konsulttina useille muotoilualan yrityksille. Hän pitää tärkeänä perinteiden säilyttämistä ja kehittämistä luomalla huonekaluja ja esineitä, joissa vanhoja käsityötekniikoita käytetään nykyaikaisella tavalla.

 

Monica Förster on myös ollut mukana käynnistämässä UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluvan tunnetun bosnialaisen Zanat-yrityksen toimintaa. Yhdessä muiden tunnettujen suunnittelijoiden kanssa hän pyrkii luomaan kansainväliset markkinat. Yksi tuloksista on Sana-tuoli, joka oli esillä Milanon Salone Del Mobilessa vuonna 2018.

 

Nykyään hän on erittäin aktiivinen ja tekee yhteistyötä muun muassa Fogia, Lightyears, Skultuna ja Swedese -merkkien kanssa. Monica Förster Design Studio sijaitsee Tukholmassa, Ruotsissa.

 

Monica Förster on voittanut useita arvostettuja muotoilupalkintoja. Vuonna 2014 Skultunan Flower Pot -ruukku palkittiin Wallpaper Design Award -kilpailussa Best Window Sill -palkinnolla, ja seuraavana vuonna Försterille myönnettiin Ruotsin arkkitehtien The Golden Chair Award -palkinto.

 

Vuonna 2018 Elle Decoration Sweden palkitsi Försterin parhaan sisustustuotteen -palkinnolla.

Valikko