Nani Marquina

Suunnittelija

Nani Marquina

 

Nani Marquina on espanjalaisen designin suunnittelija ja edelläkävijä. Hänen isänsä Rafael Marquina inspiroi häntä, ja hän tiesi jo varhain haluavansa työskennellä designin parissa.

Merkkipaalut

 

  • 1974 Avasi sisustusliikkeen Self-Decor
  • 1987 Perusti Nanimarquina-brändin
  • 2003 IDQ Award for Product Quality

 

Ylhäältä alas:
1. Yksi Nani Marquinan omista matoista – Medina
2. Nani Marquina yhdellä inspiraatiomatkoistaan, joita hän tekee ympäri maailmaa
3. Natural on yksinkertaisin Nani Marquinan matoista, ja inspiraatio luonnosta on selvästi läsnä

Merkkipaalut

 

  • 1974 Avasi sisustusliikkeen Self-Decor
  • 1987 Perusti Nanimarquina-brändin
  • 2003 IDQ Award for Product Quality

Nani Marquina oli luova jo lapsena, ja vaikka suunnittelijan ammatti oli hänen varttuessaan suhteellisen uusi, viehättyi hän siitä välittömästi. Tuohon aikaan Espanjassa oli vain muutamia muotoilun koulutuksia, ja Nani valitsi teollisen muotoilun opiskelun Barcelonan Massana Schoolissa. Opintojensa jälkeen hän työskenteli sisustussuunnittelijana. Vuonna 1974 Nani Marquina avasi ensimmäisen sisustusliikkeensä – Self-Decorin. Kun hän ei useaan otteeseen löytänyt oikeaa mattoa asiakkaiden kodin viimeistelyyn, hän täytti ne omilla luomuksillaan. Pian hän ymmärsi, että hän voisi täyttää tämän tyhjiön, ja hänen uusi uransa tekstiilisuunnittelijana lähti nousuun.

 

Vuonna 1987 hän perusti Nanimarquina-tuotemerkin, joka ensimmäisenä Espanjassa tarjosi moderneja, laadukkaita ja perinteisiin tekniikoihin perustuvia mattoja. Hänellä oli myös joitain maailman johtavista suunnittelijoista apunaan.

 

Nani Marquina saa inspiraatiota eri kulttuureista, kuten Intiasta, Pakistanista ja Meksikosta, joissa hän tutustuu kullekin maalle ainutlaatuisiin tekniikoihin ja materiaaleihin. Luonnon yksinkertaisuuden ja kauneuden käyttö on myös lähellä hänen sydäntään. Rakkaus ja innostus näkyvät muodossa, väreissä ja tekstuureissa.

 

Nani Marquina on sitä mieltä, että haaste on luoda jotain sellaista, mitä ei ole aiemmin tehty. Hän haluaa, että hänen matonsa yllättävät ja valloittavat, mutta niitä ei koskaan koeta aggressiivisina. Tuloksena on ainutlaatuisia mattoja, joissa kokonaisuus puhuu selkeää kieltään. Hänellä on apunaan eräitä maailman johtavista suunnittelijoista – muun muassa Tord Boontje, Renske Papavoine, Javier Mariscal, Joaquim Ruiz Millet ja Ronan & Erwan Bouroullec.

 

Nani Marquina tunnetaan maailmanlaajuisesti tekstiileistään ja matoistaan, ja hänen töitään on ollut esillä muun muassa New Yorkissa, Pariisissa, Milanossa, Berliinissä ja Tokiossa.

 

Nani Marquinan töistä löytyy mattoja, kuten Medina ja Natural. Ehkä tunnetuin Nanimarquina-brändin matto on Ronan & Erwan Bouroullecin suunnittelema Losanges. Losanges on vinoneliö ranskaksi, ja se viittaa maton kuvioon ja muotoon.

Valikko