Niclas Hoflin

Suunnittelija

Niclas Hoflin

 

Niclas Hoflin on ruotsalainen suunnittelija ja tunnetun Rubn-tuotemerkin, entisen Ruben Lightingin, perustaja. Jo lapsena hän oli hyvin kiinnostunut tulesta ja valosta, mikä myöhemmin muodosti perustan hänen menestyksekkäälle uralleen suunnittelijana.

Merkkipaalut

 

Ylhäältä alaspäin:

1. RUBN:n Coppola-pendel on saatavana useassa eri koossa.

2. Bolero -riipus on saanut inspiraationsa matadorin puvusta.

3. Niclas Hoflinin suunnittelema kaunis Astoria loistaa kuin aurinko.

Merkkipaalut

Vaikean elämänvaiheen jälkeen käännekohta tuli, kun Niclas Hoflin oli 30-vuotias ja tapasi tanskalaisen suunnittelijan Ole Palsbyn. Heidän ystävyydellään oli valtava merkitys Niclas Hoflinin nykyiselle filosofialle - hänen ajatuksilleen siitä, millainen lampun pitäisi olla. Hän on luonut lukuisia valaisimia, muun muassa Long John, Arkipelag, Lord, Astoria ja Vox, ja hänellä on hienostunut taito tasapainottaa toimintaa, muotoilua ja luovuutta.

 

Hänen työnsä on usein saanut vaikutteita perinteisestä ruotsalaisesta ja tanskalaisesta muotoilusta, ja sen muotoja ja toimintoja on mukautettu nykypäivän arkisiin tarpeisiin - menneisyyden juuria kuitenkaan unohtamatta. Niclas Hoflinin Rubnille valmistamat valaisimet tehdään aina käsityönä samalla tavalla kuin jo yli 50 vuoden ajan, mikä antaa kaikille hänen tuotteilleen henkilökohtaisen kosketuksen, ja tekee niistä yksilöllisempiä ja ainutlaatuisempia.

 

Filosofia, jonka mukaan ihmisten elämä muuttuu paremmaksi, toteutuu kerta toisensa jälkeen Niclas Hoflinin uskomattoman kauniissa valaisimissa, jotka yllättävät muotoilumaailman ilolla.

Valikko